Sınırda seyyar duvar önlemi

Güncelleme Tarihi:

Sınırda seyyar duvar önlemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2014 01:25

HATAY’ın Reyhanlı ilçesinde Suriye sınırına, yüksekliği 3 metre, genişliği 2.5 metre, kalınlığı ise 30 santimetre olan beton bloklardan oluşan seyyar duvar çekilmesine başlandı.

Haberin Devamı

İçsavaşın sürdüğü Suriye’den Türkiye’ye yasadışı geçişleri önlemek ve kaçakçılık olaylarını engellemek amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri, Hatay’ın Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı köyü sınırlarında Cilvezgözü Sınır Kapısı’na paralel sınıra duvar çekilmesi için 3 metre yüksekliğinde beton bloklar hazırlattı. Her biri 2.5 metre genişliğinde 3 ton ağırlığındaki bloklar kamyonlara yüklenip, sınır hattına getirildi ve vinç yardımıyla indirilerek birleştirme çalışması başlatıldı. Sınırda yükselen duvarın ilk etapta 1200 metre olacağı, uzunluğunun 8 kilometreye kadar devam edeceği öğrenildi.

1200 metre olacak

Üç gün önce başlanan duvar örme işleminin dün, 150 metrelik bölümünün tamamlandığı öğrenildi. Duvar bittiğinde, 1200 metre uzunluğunda olması bekleniyor. Benzer duvar örme işlemleri daha önce de Gaziantep’in güneybatısı ve Suriye’nin Idlib kentindeki Atme kasabası sınırlarında uygulanmıştı. Nitekim, Mardin’in Nusaybin ilçesi sınırında geçen ekim ayındaki duvar örme girişimi sınırın her iki tarafında da protesto edilmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!