Yetiş Ayşe

Haberin Devamı

RABİA’M HİÇ DEĞİŞME NE OLUR

Zaman zaman bazı okur dostlar soruyor, yardım isteyenlerin talepleri samimi mi, nasıl güvenebiliriz diye. Hatta aşağıda da benzer bir soru vardı. Ben de bu tip sorulara cevap olsun diye geçen hafta Yetiş Ayşe’den burs isteyen üniversite öğrencisi Rabia’nın bana bu hafta gönderdiği ikinci epostayı sizlerle paylaşmak istedim. Rabia diyor ki “benim ihtiyacım azdı, çok fazla yardım gelince fazlasını reddettim” Yani dememiş ki ben gencim, fazlasıyla gider üstüme başıma yeni bir şeyler alırım, arkadaşlarımla sinemaya gider yerim…
Bu kadar da gözü toktur benim okur dostlarımın.
İşte Rabia’dan gelen son eposta:

Ayşe Hanım,
Bugün iki kişi yardım için iletişime geçti benle, ihtiyacım az olduğu için diğer kişinin yardımını reddettim ama yardım edecek kişi hala ulaşım sağlamadı.
Yardımcı olurlar di mi, yoksa diğer kişiye mail atmak zorundayım. Bu arada size çok teşekkür ederim. Umarım sizin de bir sıkıntınız hal olur.

Haberin Devamı

BURS VEYA KREDİ
Merhaba Ayşe Abla. Ben Uyan.
İzmir 9 Eylül Üniversitesi’nde 1nci sınıf öğrencisiyim. Babam inşaat işçisiydi, 2 ay öncesine kadar emeklilik dilekçesiyle birlikte işini bırakmak zorunda kaldı. Evin tek çocuğu olmama rağmen gelir olmayınca haliyle bana da gelen para bayağı bir azaldı. Kyk kredisinden başka bir burs veya kredi de almıyorum. Okurlarımızın yardımını bekliyorum.

CEVAP: Sevgili Uyan, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.

YUVA KURULMASINA VESİLE

Ayşe Hanım merhaba,

Bir gün ağlaya ağlaya klavyeye dokunup size yazacağım
Aklımın ucundan geçmezdi. İnsan bir umut için çırpınıyor işte.

Hayatımda son günlerde her şey üst üste geldi. Artık üstesinden gelemiyorum hiçbir şeyin.
Allah’ a dua ediyorum bol bol, fakat bir çıkış yolu da bulmam lazım.

Şimdi tek tek dertlerimi sıralamak istemiyorum size.

Fakat şu an için en önemli olan şey oğlumun düğünü için para bulmak, borç olabilir, bir yuva kurulmasına vesile olacak hayırsever okurlarınızın yardımı olabilir…
Bilmiyorum ama bir çıkar yol bulmam lazım. Lütfen okurlarınıza sesleniyorum. İçlerinde defalarca umreye giden, bir ayakkabıya, bir kıyafete veya bir yemeğe bizim bir aylık maaşımızı veren birçok okurunuz vardır, bir yuva kurulmasına vesile olsunlar lütfen. Allah rızası için.

Haberin Devamı

Birinden bir şey istemek inanın çok zor ama işin içine evlat girince her şeyi göğüslüyorsunuz.
Bir anne…
Saygılarımla;

Ayşe Hanım, iletişim bilgilerim gizli kalabilir mi? İnşallah bir gün sizin yardım eden meleklerinizden biri olabilirim. Yardım isteyen değil, yardım eden okurlarınızdan olurum. Küçük de olsa yardımlarımla birlerini mutlu edebilmenin hazzını yaşarım. Sevgilerimle,
Yaşar

CEVAP: Yaşar Hanım, okur dostlarımdan size destek vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Mutluluklar dilerim.

BEBEK BEZİ

Tekrar merhaba Ayşe Hanım,
21 Nisan’da “bebek bezi yardımı” başlıklı Serdar Bey’in iletişim bilgilerini alabilir miyim lütfen?
İyi ki sizler varsınız.
Sevgiler
İrem

Haberin Devamı

CEVAP: İremciğim, iyi ki sizler de varsınız. İletişim bilgileri sana gönderildi. Sarılarak öperim.

RABİA İÇİN

Merhaba Ayşe Hanım,

Otobüs kartına para doldurmak ve yeme masrafı için yazan ve 200 TL isteyen Rabia’ya göndermek istiyorum.
Banka hesap bilgisi varsa alabilir miyiz?

Şule

CEVAP: Sevgili Şule, banka bilgisi bizde mevcut olmadığından iletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

BEBEK BEZİ YARDIMI

Ayse hanım merhaba,
21-22 tarihli K.maraş’tan bebek bezi yardımı başlıklı yazınız için yardımda bulunmak istiyorum.
İletişim bilgilerini verirseniz sevinirim.
Sevgilerimle
Melis

CEVAP: Sevgili Melis, İletişim bilgileri sana gönderildi. Sarılarak öperim.

Haberin Devamı

34-36 BEDEN KIYAFETLERİM VAR

Ayşe Hanım merhaba,

Uzun zamandır köşenizi takip ediyorum, gerçekten çok güzel bir şeye vesile oluyorsunuz ve birçok dua alıyorsunuz. Sizi yürekten tebrik ediyorum. Benim az kullanılmış 34-36 beden kıyafetlerim var, yazlık- kışlık karışık, hepsi de tertemiz ve yıpranmamış.
İhtiyaç sahibi olduğu takdirde göndermek isterim. Böyle istek olduğunda benimle iletişime geçerseniz çok sevinirim. Çok öperim sizi.

Duygu

CEVAP: Duygu’m harikasın. Okur dostlarımdan kıyafet isteyen olursa onun bilgilerini sana ileteceğim. Sevgiler.

KAHRAMANMARAŞ’TAKİ AİLE İÇİN

Ayşe Hanım merhaba,

Kahramanmaraş’taki aile için hem bebek bezi yardımı hem de kıyafet yardımı yapmak istiyorum. Acaba yaşlarını ve kilolarını (bez için) öğrenmeniz mümkün mü?

Haberin Devamı

Bir de ilk defa size ulaşıyorum. Yardımı nasıl iletiyoruz, sizin aracılığınızla mı? Zira sahsımın bilinmesini tercih etmem.
Sizden haber bekliyorum.
Göstermiş olduğunuz duyarlılıktan ötürü sizleri tebrik ediyorum.
İyi çalışmalar.

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim iyi ki varsınız. Ben sadece aracılık yapıyorum, ekip arkadaşlarımla size yardım talep edenin bilgisini gönderiyoruz, detaylı bilgileri siz kendi aranızda doğrudan iletişim sağlayarak öğreniyorsunuz. Bilgileri de sadece size gönderiyoruz, yardım talep edene sizin bilgilerinizi vermiyoruz. Bu yardımı talep edenin iletişim bilgileri sana gönderildi. Sevgiler.


RABİA HANIM

Sayın Ayşe Hanım,

Http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/26269369.asp linkindeki, siyaset bilimi ve kamu yönetimi öğrencisi olan Rabia Hanım 'a az da olsa az hiçten iyidir diye düşünerek 200 TL göndermek için ne yapmam gerektiği hakkında bilgi verebilirseniz sevinirim.

Saygılarımla.
Tolgay

CEVAP: Tolgay Bey harikasınız, ben de hep aynı şeyi söylüyorum. Herkes az da yardım ederse o zaten çoğalıyor. İletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.


EV EŞYASI YARDIMI

Merhaba,
Bu arkadaşlarımıza yardımcı olmak isterim, hiç kullanılmamış hediye gelen ev eşyalarını (mutfak gereçlerini) iletebilirim.

İletişim bilgilerini paylaşabilir misiniz?
Duygu

CEVAP: Duygu’m keşke herkes senin gibi yapsa, bir gün lazım olur diye evde tutacağımıza ihtiyacı olanlarla paylaşsak, ihtiyaç sahibi kimse kalmayacak. İletişim bilgileri gönderildi. Sevgiler.


BEBEK BEZİ YARDIMI

Ayşe Hanım iyi günler.
21.04.2013 tarihli Yetiş Ayşe köşenizdeki bebek bezi yardımı talep eden okurunuza yardım etmek isterim.
Benim de 6 aylık kız bebeğim var. Bez ve kıyafet masrafını bildiğimden ne kadar zor durumda olduğunu tahmin edebiliyorum.
İletişim bilgilerini yazarsanız kendisine ulaşıp bizzat görüşüp eksiği neyse tamamlamak istiyorum.
İyi çalışmalar. Kolay gelsin.
Hilal

CEVAP: Sevgili Hilal, iletişim bilgileri sana gönderildi. Seni ve bebeğini de öperim sarılarak.


KÜBRA VE RABİA

Ayşe Hanım kolay gelsin. Maaşlı çalışan biriyim. Az da olsa durumu kötü olanlara ara sıra yardım edebilirim. 22.04.2015 tarihli yazınızda burs ihtiyacı olup yurt parasını ödeyemeyen Kübra ve otobüs kartına para ve yemek masrafı için para isteyen Rabia’ya az da olsa yardım etmek isterim. Mailinizi bekliyorum teşekkürler.
Tarık

CEVAP: Tarık Bey, iletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

YARDIM ETMEK İSTİYORUZ

Otobüs kartına para doldurmak ve yeme masrafı başlıklı “Rabia” isimli öğrenci arkadaşın bilgilerini bana mail atarsanız yardımcı olmak isteriz.
İsim yazmayalım. Bir kaç arkadaş zaman zaman bu tarz yardımlarda bulunuyoruz site olarak. İyi günler dileriz.

CEVAP: benim isimsiz meleklerim, iyi ki varsınız. İletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

YARDIM

Sevgili Ayşe Aral,
Bugün çeyiz başlığı altında yazan Hatice Hanım acaba hangi şehirde oturuyor. Ben İstanbul Anadolu Yakası’nda oturuyorum. Sizden haber bekliyorum.
Fatma

CEVAP: Fatma Hanım, bizde detaylı adres bilgisi bulunmadığından iletişim bilgileri size gönderildi. Detayını kendisinden öğrenebilirsiniz. Sevgiler.


BEBEK BEZİ VE KIYAFET YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanım,
Yazınızı tesadüfen okudum. Benim de 20 aylık bir bebeğim var. Eğer bebek bezi yardımı isteyen bu ailenin iletişim bilgilerini bana gönderebilirseniz kıyafet konusunda yardımcı olmak istiyorum.
İlginiz için teşekkür ederim.

Esma

CEVAP: Esma’m harikasın, iletişim bilgileri sana gönderildi. Bebeğini de seni de öperim.


YARDIM ETMEK İSTİYORUM

Ayşe Hanım merhaba;
Öncelikle takdire şayan bir iş yaptığınızı belirmek isterim.
Ben de elimden geldiğince yardım etmek istiyorum.
Şu ana kadar yardım isteği cevaplanmamış kimse varsa bilgi verirseniz sevinirim. Vesile olduğunuz bu iyilikler için çok teşekkürler.
(mailime köşenizde yer verirseniz eğer ismimi yazmamanızı rica ediyorum) sevgiler.

CEVAP: Benim isimsiz meleklerim, nasıl mutlu oluyorum böyle güzel epostalar alınca anlatamam. Aşağıdaki epostada yer alan Yüksel’in burs talebini size yönlendirdim. Sevgiler.

BURS

Merhaba Ayşe Abla,
Ben daha Öncede mesaj atmıştım. İnternet bağlantım olmadığı için takip edemedim pek. Ama Ayşen Hanım benim 07.04.2014 tarihindeki mesajımla ilgilenmiş sağolsun ama ulaşamadı sanırım belki de vazgeçmiştir. Bu yüzden tekrar yazmak istedim.

Babam ameliyat oldu ve çalışamayacak uzun bir süre çünkü inşaat işçisiydi ama artık yapamaz o işi. Ben başbakanlık bursumla çay, yağ, faturalar karşılamaya çalışıyorum ama çok zor oluyor gerçekten. Bursumdan kendime ancak yol parası ayırabiliyorum. Okulumu bile dondurmayı düşündüm artık çünkü Malatya’da bir kız için part time iş imkânı yok denecek kadar az, bulamıyorum. Yazın zaten kayısı bahçelerinde çalışıyorum ama dönem sonuna kadar idare edebilmem için sizin aracılığınızla nasıl uygun görürse okurlarınız burs ya da iş... Bir yardım eline ihtiyacım var.
Yüksel

CEVAP: Sevgili Yüksel, bilgilerini yardım etmek isteyen bir okur dostuma ilettim. Başarılar dilerim.


İSTEKLER SAMİMİ Mİ?

Merhaba;

Sizden istek ve yardımda bulunan kişilerin doğru ve gerçek istekte bulunup bulunmadıklarını araştırıyor musunuz? Yoksa sadece bir duyuru görevimi görüyorsunuz? Bunun yanıtı benim için önemli.

Ayrıca tv programınız başladı mı evet ise yayın saati ve kanalınızı öğrenebilir miyim?
Kolay gelsin.

Özlem

CEVAP: Sevgili Özlem, biz elbette bir ön eleme yapıyoruz. Ancak sizler doğrudan iletişime geçerek gerekli detayları kendiniz öğreniyorsunuz büyük ölçüde. Elbette cevaplar içinize sinmezse yardım etmeyebilirsiniz. Ancak yukarıda Rabia’dan gelen epostayı okursan yardım isteyen okur dostlarımın ne kadar iyi niyetli ve dürüst olduklarını anlayabilirsin.
Elbette zaman zaman uyarı epostaları da alıyor ve gerekeni yapıyoruz. İçiniz rahat olsun.
Televizyon programım da henüz başlamadı, başlayınca bilgilendiririm. Sevgiler.


KAHRAMANMARAŞ-BEBEK İHTİYAÇLARI

Ayşe Hanım merhaba,
Yardıma ihtiyacı olan insanları hayırseverler ile buluşturduğunuz için teşekkür etmek istiyorum. Kahramanmaraş' tan bebek bezi ihtiyacı olan aileye elimden geldiğince yardımcı olmak istiyorum. İrtibat no ve adres iletebilirseniz çok sevinirim.
Saadet

CEVAP: Saadet Hanım, iletişim bilgileri size gönderildi. Sevgiler.

BEBEK BEZİ YARDIMI

Merhaba Ayşe Hanımcım,
“bebek bezi yardımı” başlıklı talebe elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.
Benimde 9 aylık oğlum var, küçülen eşyalarını gönderebilirim iletişim bilgilerini verebilirseniz. Rabbim herkesin yar ve yardımcısı olsun.
Seni daha çok okusunlar daha çok yardımlaşma olsun inşallah
Sevgiler.
Duygu

CEVAP: Duygu’m harikasın, yetiştin herkese, iletişim bilgileri sana gönderildi. Sevgiler.

MADDİ MANEVİ ZOR BİR ZAMAN GEÇİRİYORUZ

Ben Üniversite öğrencisiyim. Ailemin maddi durumu kötü olduğu için yardımcı olamıyorlar bana. Babam hasta myeloma tanısı aldı maalesef ve tedavi için başka bir Şehirdeki hastaneye yönlendirdiler. Ara ara kemoterapi için
Gidiyoruz. Annem çalışıyor ama fabrika olduğu için düzenli olarak parasını vermiyorlar, verince de evi geçindirmeye yetiyor. Benim bursum vardı ve bir kaç ay Öncesine kadar yetiyordu bana. Ama babamın bu durumu masrafları
Arttırdığı için bursum ancak onları karşılıyor. Maddi manevi zor bir zaman geçiriyoruz ailemle, derslerimde başarılıyım gerçekten temel ihtiyaçlarımı karşılamak için ihtiyacım var bir yardıma. Lütfen.

Zeynep

CEVAP: Sevgili Zeynep, okur dostlarımdan sana burs vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Başarılar dilerim.


AKÜLÜ TEKERLEKLİ SANDALYE

Ayşe Abla merhaba. Bir tanıdığımın 19 yaşındaki felçli kızı 1 yaşından beri yürüyemiyor maalesef.
Akülü sandalye için başvurmadığı yer kalmadı ama hiç kimse kızı için akülü sandalye bağışında bulunmadı.
Birçok belediyeye gitti ama hepsi ilgileneceğiz dedikten sonra aileyle iletişime geçmedi.
Aileye bu konuda yardımcı olabilecek birisi varsa çok büyük iyilik yapmış olur.

Zehra

CEVAP: Sevgili Zehra, okur dostlarımdan akülü tekerlekli sandalye vermek isteyen olursa senin bilgilerini ona ileteceğim. Sevgiler.

HAVUZ İLKOKULU-ORTAOKULU KANGAL/SİVAS

İyi günler size Sivas İli, Kangal İlçesi, Havuz Köyü’nden sesleniyorum.
Okulumuz 325 öğrenci ile ilkokul ve ortaokul birlikte eğitim ve öğretim vermektedir. Kurumumuzda 20 adet öğretmenimiz çalışmaktadır.13 köyün taşıma merkezi konumundadır, genel olarak geliri düşük velilerden ibaret olduğu için okulumuzun ihtiyaçlarını karşılayamamaktayız.
Öğrencilerimizin seviyesine uygun kitap ve kırtasiye yardımlarınıza açığız. sizden gerek okulumuza bilgisayar, laptop, fotokopi makinesi, projeksiyon, kütüphanemiz için kitap yardımlarınıza açığız. Elinizden ne gelirse biz talibiz, şimdiden yardımlarınızdan. Emeğinizden dolayı teşekkürler.

İhtiyaçlarımız:
*öğrencilerimizin seviyesine uygun hikâyeler, romanlar
*bilgisayar/laptop
*fotokopi makinesi
*projeksiyon
İnşallah en kısa zamanda cevap alırız da yavruları sevindiririz.

Okul müdürü İsrafil Duman: zenon_58@hotmail.com
Okul müdür yardımcısı Erdal Eraslan 0542 735 68 80
Okul sabit telefon numarası:0346 487 80 51
Okul açık adresi: Havuz İlkokulu-Ortaokulu Havuz Beldesi Kangal/Sivas
Okul web adresi:
1)Havuz İlkokulu: http://kangalhavuzilkokulu.meb.k12.tr/
2)Havuz Ortaokulu: http://kangalhavuzortaokulu.meb.k12.tr/

Yazarın Tüm Yazıları