Via Amerika!

Güncelleme Tarihi:

Via Amerika
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 01:25

GAYRİMENKUL ve perakende alanında toplam 5 milyar TL’lik yatırım yapan Via properties, Via markasıyla yurtdışına açılıyor. Şirket, AVM yatırımı için bu yıl Amerika’ya gidecek.

Haberin Devamı

İSTANBUL Kurtköy’de Türkiye’nin ilk outlet’ini açan, geçtiğimiz yıl da Türkiye’nin ilk ‘roller coaster’ını içinde bulunduran tema park ve alışveriş merkezi ‘Vialand’i hayata geçiren Via Properties, Via markasıyla önümüzdeki aylarda yurtdışına gitmeye hazırlanıyor. Dünya çapında projeler inşa ettiklerini kaydeden Via Properties Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Bayraktar, “Bugüne kadar Amerika’dan aldığımız konseptleri Türkiye’de hayata geçirdik. Şimdi onlardan öğrendiklerimizi geliştirip, yenilikler katarak onlara sunacağız. Birkaç ay içerisinde markamızı Amerika’ya götüreceğiz” dedi.

5 MİLYAR YATIRIM

İstanbul’un iki yakasında yaklaşık 5 milyar lira yatırım yaptıklarını söyleyen Bayraktar, “Kurtköy’deki Viaport’a 1.2 milyar lira yatırım yaptık. Gaziosmanpaşa’daki Venezia projemize 1.3 milyar liralık yatırım devam ediyor. Vialand projemizin yatırım tutarı 1.2 milyar lirayı bulurken, Tuzla’ya ise 1.1 milyar lira yatırım yapacağız” dedi.
Viaport Venezia ile Gaziosmanpaşa’da Venedik konseptli projeyi de inşa eden Via Properties, Venezia projesinde bulunan yaklaşık 2000 konutun yüzde 85’inin satışını gerçekleştirdi. 221 adet ofisten oluşan yeni etabı satışa sunan firma, “İş hayatında İtalyan stili” sloganıyla kampanyasına başladı. Mahmutbey metrosundan direkt bağlantı alacak olan Venedik konseptli proje, Venedik’in San Marco Meydanı’nda konumlanan ofislere metroyla ulaşma imkanı sunacak. İstanbul’daki ofis stoku açığına 221 adet ofisle katkı sağlayacaklarını belirten Coşkun Bayraktar, “İstanbul’a önce Venedik konseptini getirdik. Konutların yanına bu kıymetli ofislerimizi tasarladık. İstanbul’un yoğun iş temposuna trafik çilesinden uzak iş yaşamı sunuyoruz. Maslak’a alternatif olarak iddialı geliyoruz” diye konuştu.

Yüzde 50 prim bekleniyor

Haberin Devamı

VİAPORT Venezia projesinin yatırımcısına satışa çıktığı günden bu yana kazandırdığını kaydeden Viaport Venezia Satış Pazarlama Direktörü Cenk Hayırlıoğlu, “Viaport Venezia projesinden konut alanlar şu ana kadar yüzde 50 kazanç sağladı. Ofislerde de aynı oranda prim öngörüyoruz. Ofisler Mayıs 2015’te tamamlanacak” dedi. Ağırlıklı yabancılardan olmak üzere yüzde 35 ön talep aldıklarını belirten Hayırlıoğlu, ofis fiyatlarının 329 bin liradan başlayıp, 1 milyon 300 bin liraya kadar çıktığını söyledi. Konut, ofis ve alışveriş merkezinin buluştuğu projeye yılda 1.5 milyon ziyaretçi bekleniyor.

Haberin Devamı

SATILIK VE KİRALIK KONUT İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!