Tek atış tek ölüm

Güncelleme Tarihi:

Tek atış tek ölüm
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:33

Türk Silahlı Kuvvetleri, "en çekinilen savaşçılar" olarak nitelendirilen keskin nişancılarını, özel kurulan birlikte yetiştiriyor.

Haberin Devamı

"Keskin nişancı okulu" olarak da anılan birlikte, kursiyerlere gizlenme ve sabır eğitimi veriliyor, "tek atış tek ölüm" parolasıyla hedefi vurmaları sağlanıyor. Eğitimlerin herhangi bölümünde başarısız olanlar ise kursun bitimi beklenmeden birliklerine gönderiliyor. Türk Silahlı Kuvvetlerine keskin nişancı yetiştiren Atıcılık ve Uzman Nişancı Eğitim Birlik Komutanlığı’nda (ATUNEB) birlik komutanlarınca seçilen fiziki kondisyonu yüksek, refleksleri sağlam uzman çavuşlar, 5 haftalık eğitimden geçiyor. Teorik ve pratik olarak verilen eğitimin sonunda başarılı olanlar keskin nişancı brövesini takmaya hak kazanıyor.
Atıcılık ve Uzman Nişancı Eğitim Birlik Komutanı Piyade Albay Çağlayan Polat, birliklerinin taktik görevlerde duyulan ihtiyaç nedeniyle dünya ordularındaki gelişmelere paralel olarak ve uluslararası platformlarda Türkiye'yi temsil edecek atıcıların yetiştirilmesi amacıyla kurulduğunu belirtti.
Albay Polat, "Hedefimiz, geleceğin muharebe sahasında her türlü ortamda görev yapacak Kara Kuvvetleri birliklerine asimetrik etki sağlayacak şekilde, keskin ve uzman nişancı silah ve donanımına sahip, tek atımda hedefini etkisiz hale getirebilecek keskin ve uzman nişancılar yetiştirebilmektir" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!