Genelkurmay'dan açıklama

Güncelleme Tarihi:

Genelkurmaydan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 16:46

Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hakkari Şemdinli Ortaklar köyünün yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Kale Tepe üs bölgesinde konuşlu olan 2'inci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldığı bildirilerek, TSK unsurları tarafından açılan ateşe derhal karşılık verildiği duyuruldu.

Haberin Devamı

Genelkurmay Başkanlığının internet sayfasında, önemli yurt içi olaylarına ilişkin bilgilere yer verildi.


Buna göre, Diyarbakır Lice'de dün saat 19.30'da sözde gençlik yapılanmasına mensup bir grup , Lice/Abalı Jandarma Karakol Komutanlığının iki kilometre güneybatısı bölgesinde, trafiği durdurarak yolu kesti ve iki-üç araç ile yolu trafiğe kapattı. Yol üzerinde 90-100 araçlık konvoy oluştu. Yolu kapatan söz konusu gruba, Abalı Jandarma Karakol Komutanlığı yeni hizmet binası inşaat alanının güvenliğini sağlayan unsurlarca müdahale edildi, müdahalede bulunan unsurlara söz konusu grup tarafından taş, havai fişek, molotof kokteyli ve ses bombaları ile saldırıda bulunuldu.


Çıkan olaylar sırasında Silvan 4'üncü Jandarma Komando Alay Komutanlığında görevli Jandarma Uzman Çavuş atılan ses bombasının isabet etmesi sonucu, sağ bacağı ile kulağından hayati tehlikesi olmayacak şekilde hafif yaralandı. Saat 21.45 sıralarında, yolda oluşan konvoyda bulunan yolcu otobüsünden indirilen iki askeri personel, söz konusu grup tarafından kaçırıldı.

Haberin Devamı


Hakkari Şemdinli Derecik beldesi Balkaya Dağı bölgesinde, dün saat 15.25'de ot toplamaya giden bir vatandaşın mayına basması sonucunda sağ bacağı diz altından koptu. Yaralı vatandaş, geçici köy korucuları tarafından Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığına getirildi, buradan bir adet S-70 helikopteri ile Yüksekova Devlet Hastanesine nakledildi.


Yüksekova Devlet Hastanesindeki ilk müdahalenin ardından yaralı vatandaş, Yüksekova'dan helikopterle alınarak havayoluyla Van'a nakledildi. Vatandaşın hayati tehlikesinin bulunduğu bildirildi.


Taciz ateşine karşılık verildi


Bölücü terör örgütü mensupları tarafından Kara Kuvvetleri 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, Hakkari Şemdinli Ortaklar köyünün yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Kale Tepe üs bölgesinde konuşlu olan 2'inci Komando Tugay Komutanlığı unsurlarına, Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldı. TSK unsurları tarafından açılan ateşe
derhal karşılık verildi. Bölgeye, dün saat 15.40'ta Hakkari Otluca'dan AH-1W
(Kobra) taarruz helikopteri ve saat 16.45'te insanlı keşif uçağı sevk edildi.

Haberin Devamı


EYP düzeneği muhafaza altına alındı


Elazığ İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca, dün Elazığ Arıcak Üçocak köyü Ziyaret Tepe bölgesinde yol üzerinde icra edilen Mayın/EYP aramasında, patika üzerinde taşlar arasına gizlenmiş, bir adet EYP düzeneği bulundu. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Unsuru tarafından muhafaza altına alındı.


Kara Kuvvetleri 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı Siirt Doğan üs bölgesindeki personelin değişimi için icra edilecek karayolu intikalinin emniyeti maksadıyla görevlendirilen unsurlar tarafından yapılan kontrolde, Siirt Pervari İlçesi Düğüncüler Köyü Doğan Üs Bölgesi yolunun 20'inci kilometresinde karayoluna yaklaşık 40 metre mesafede, açıkta kablo görüldü. Kablo ucunun çıkarılarak takip edilmesi sonucunda, karayolu üzerinde bir kablo ile uzaktan komutalı tuzaklanmış 12 kilogramlık mutfak tüpü ve yanında pet şişe içerisinde 500 gramlık TNT kalıbı ile yapılmış bir EYP tespit edildi.

Haberin Devamı


Çevrede yapılan detaylı arama sonucu, saat 09.30 dolayında birinci noktaya 200 metre mesafede, önceden mevzi olarak kullanılmış bir bölgede, kayaların arasında gizlenmiş toprağa gömülü vaziyette, bir adet basma düzenekli 2 kilogramlık piknik tüpü ile yapılmış ikinci bir EYP tespit edildi. Pervari Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, 26 Nisan 2014 tarihinde saat 14.30'da, Siirt İl Jandarma Komutanlığı olay yeri inceleme ekiplerince incelenmeyi müteakip, Patlayıcı İmha Unsuru tarafından yerinde imha edildi.


Terör örgütü mensubu teslim oldu


Bölücü terör örgütü mensubu bir kişi, 25 Nisan 2014'de Hakkari Yüksekova Dağlıca köyü bölgesinde Kara Kuvvetleri 7'inci Hudut Alay Komutanlığına silahsız ve teçhizatsız olarak teslim oldu. Bölücü terör örgütü mensubu, Yüksekova Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Konuya ilişkin adli tahkikatın devam ettiği duyuruldu.

Haberin Devamı


Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığınca alınan bir duyum üzerine, 25 Nisan 2014't Hakkari Şemdinli Altunsu köyü İncesu mezrası Bermeş Deresi mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarına ait olduğu değerlendirilen, bir çukur içerisinde gizlenmiş ve düzeneği olmayan; 3,8 kilogram TNT karışımlı amonyum nitrat, üç adet elektrikli fünye, 300 metre elektrik kablosu ele geçirildi. Ele geçirilen malzemeler, Şemdinli Cumhuriyet Savcısının talimatıyla Şemdinli İlçe Jandarma Komutanlığında muhafaza altına alındı. Konuyla ilgili adli tahkikata devam edildiği bildirildi.


Hakkari Çukurca'da 24 Nisan'da bölücü terör örgütü mensubu bir kişi teslim oldu, silah ve teçhizatı arazide bulundu. Teslim olan bölücü terör örgütü mensubunun beyanı üzerine, üs bölgesinin 500 metre güneybatısında bulunan Tavşan Tepe bölgesinde yapılan aramada, bir AK-47 Kaleşnikof piyade tüfeği, beş kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 150 Kaleşnikof piyade tüfeği mermisi, bir adet el bombası, birer adet kütüklük, yelek, bere ve palaska, muhtelif kişisel eşyalar ele geçirildi. Çukurca Cumhuriyet Savcısının talimatıyla, bölücü terör örgütü mensubu, silah, teçhizat ve malzemeleriyle birlikte, Hakkari İl Emniyet Müdürlüğüne teslim edildi. Konuya ilişkin adli tahkikata devam edildiği belirtildi.

Haberin Devamı


Iğdır ve Van'da adli tahkikat


İki silahlı bölücü terör örgütü mensubu, 23 Nisan'da Iğdır Karakoyunlu Bulakbaşı köyü mülki sınırları içerisinde, yaylada hayvan otlatan Hoşhaber köyünde ikamet eden iki şahsın yanına gelerek, Kaleşnikof piyade tüfeği dipçiğiyle darp ettiği ve "Bizim söylediğimiz partiye neden oy vermediniz, biz sizin için uğraşıyoruz, sizi öldürürüz, Ağrı Dağını terk edin" diyerek tehdit ettiği bildirildi. Cumhuriyet Savcısının talimatıyla konuyla ilgili adli tahkikata başlandığı belirtildi.


Van'ın Saray Örenburç köyünde ikamet eden ve Saray Belediye Encümeni bir kişi, 25 Nisan'da Çaybağı Jandarma Karakol Komutanlığına, evine üç bölücü terör örgütü mensubunun silahlı olarak gelmesiyle ilgili müracaatta bulundu.


Kişi, 15 aynı gün saat 21.00'de, amcasının oğlunun evde olmadığı sırada, evdeki çocuklarına, babaları tarafından bir kişiye iletilmek üzere sözlü tehdit yolladığını, "Kendisinin hem üyesi olduğu siyasi partiden hem de Belediye Encümenliği'nden istifa etmesini, bu son uyarıları olduğunu, aksi halde kaçırıp yargılayacaklarını ve ölümle cezalandıracaklarını" söyleyip ölümle tehdit edildiğini beyan etti. Olayla ilgili Saray Cumhuriyet Savcılığınca adli tahkikata başlandı.


23 Nisan'da Şırnak'ın Uludere ilçesinde bir grup Bölücü Terör Örgütü mensubu tarafından, Kara Kuvvetleri 48'inci Hudut Tugay Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Düğündağı Üs Bölgesine, Türkiye Irak Hudut hattının 100 metre güneyinden ve Düğündağı Tepe'nin Irak tarafından taciz ateşi açıldı. Açılan taciz ateşine Düğündağı Üs Bölgesinde bulunan TSK unsurlarınca anında karşılık verildi. Yapılan karşı ateşlerinin ardından, taciz ateşi kesildi.


Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 21 Nisan'da 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığının konuşlu bulunduğu Şemdinli Ortaklar'ın yaklaşık 10 kilometre güneydoğusunda yer alan Kale Tepe'deki 11'inci Komando Bölüğüne, Kale Tepe'nin 2 kilometre kuzeydoğusundaki Koç Tepe bölgesinden ve Irak'ın kuzeyinden taciz ateşi açıldı. Yapılan taciz ateşlerine bölgedeki TSK unsurları tarafından anında karşılık verildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!