Anne kedi trafoda telef oldu

Güncelleme Tarihi:

Anne kedi trafoda telef oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2014 15:09

OSMANİYE’de Özel İdare binasına ait elektrik trafosuna giren dişi kedi, akıma kapılarak telef oldu. Arızayı giderdikten sonra binaya enerji vermeden önce panoyu kontrol eden TEDAŞ görevlileri, pano içerisinde ölen kedinin 2 yavrusunu buldu.

Haberin Devamı

Esenevler Mahallesi İstasyon Caddesi’ndeki Özel İdare Binası’nın elektriklerinin kesilmesi üzerine TEDAŞ ekipleri yapmış olduğu kontrollerde bina dışındaki trafoya giren bir kedinin akıma kapılarak telef olduğunu ve elektriğin bu nedenle kesildiğini tespit etti. 20 dakikalık bir çalışmanın ardından arızayı gideren ekipler, enerjiyi vermeden önce binadaki elektrik panolarını kontrol etmek için bodrum kata inmeye karar verdi.

PANODA 2 KÜÇÜK YAVRU

Bu sırada bodrum kattan miyavlama sesi duyan ekipler, sesin elektrik panosundan geldiğini fark etti. Panoyu açan TEDAŞ görevlileri, henüz iki haftalık olduğu belirtilen ve trafoda telef olan kedinin 2 yavrusu ile karşılaştı. Yavruları panodan çıkaran görevliler bir kutu içerisine bırakıp süt verirken daha iyi bakım ve kontrollerinin yapılması için Osmaniye Belediyesi Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’ne haber verildi. Veteriner Hekim Ali Laçinbala tarafından teslim alınan yavru kediler yapılan bakım ve tedavilerinin ardından, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Temsilcisi Nevin Tülücü’ye götürüldü.

YAVRU KEDİLER İÇİN SÜT ANNE BULUNDU

Annelerini kaybeden 2 yavru, TEDAŞ görevlilerin son anda fark etmesiyle akıma kapılıp telef olmaktan kurtarılırken, Nevin Tülücü minik yavrular için süt anne buldu. Tülücü, 1 tane yavrusu bulunan 5 tane de yavruya annelik yapan ’Siya’ isimli Siyam cinsi kedinin bu 2 minik yavru kediye de annelik yapmaya başladığını belirterek, "Bu yavrularımızın anneleri trafoda yanarak can vermiş. Özel İdare Personelinin araştırmaları sonucu iki gündür aç olan yavrular bulup Belediyemize müracaat etmişler. Veteriner Hekimimiz Ali Laçinbala tarafından bana getirilen bu yavrulara bundan sonra Siya annelik yapacak. Ayrıca belediyemizin biran önce kedi evini yapmasını istiyoruz. En sıhhatli koşullarda hayvan sever elemanlarla bu canlılara sahip çıkmalıyız" diye konuştu.

KEDİ EVİ KURMA ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Osmaniye Belediyesi Veteriner Hekimi Ali Laçinbala ise yavru kedilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtirken, kediler için de kedi evi yapılacağını ve çalışmalara başlandığını söyledi. Laçinbala, kedi evi projesi hakkında şu bilgileri verdi:

"Mart ayında bir çok kedi doğum yapmakta ve anneleri ölen kediler öksüz kalmaktalar. Bunun gibi bir çok kedinin barınabileceği kedi evi çalışmasına başladık. Belediye Başkanımız Kadir Kara da bu konuda çok ilgililer. Kedi evi konusunda çizimler bitti. Bu tesisin içerisinde sadece kediler için gözlem ve tedavi tesisleri de bulunacak. Yuvasız, öksüz kalan kedilerimizin bakımını şu anda HAYTAP Temsilcisi Nevin Tülücü yapmakta. Bu konuda kendilerine de teşekkür ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!