Yaş sınırına ‘İtirazım Var’

Güncelleme Tarihi:

Yaş sınırına ‘İtirazım Var’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2014 01:33

Ankara’da özel gösterim yapan İtirazım Var filminin yönetmen ve oyuncu kadrosu, filme getirilen 18 yaş sınırına tepki gösterdi. Yönetmen Onur Ünlü, “Sınır 15 yaşa düştü. Eksi 20 yaşa düşene kadar mücadelemiz devam edecek” dedi.

Haberin Devamı

Yönetmen Onur Ünlü’nün son filmi ‘İtirazım Var’ın Ankara gösterimi, Kızılay Büyülüfener Sineması’nda yapıldı.
Gösterime Onur Ünlü’nün yanı sıra oyuncular Serkan Keskin ve Hazal Kaya da katıldı. Gösterimin ardından yapılan söyleşide Onur Ünlü ve oyuncular, izleyicilerin sorularını yanıtladı. Onur Ünlü, filme getirilen 18 yaş sınırıyla ilgili yöneltilen bir soruya, “Açıkçası niye böyle bir yaş sınırı var biz de anlamadık. Bundan daha sert filmler de yaptık, yine yapabiliriz. Üstümüzde herhangi bir baskı hissetmedik. Sınır 15 yaşa düştü. Ölümü gösterip, sıtmaya razı ettiler. Mücadelemiz yaş sınırı eksi 20’ye düşene kadar devam edecek” yanıtını verdi.
Filmde günümüz siyasetiyle örtüşen konuların senaryoya ne zaman konulduğuyla ilgili soruyu ise Ünlü, “Biz senaryoyu 2010 yılında bitirmiştik. Rüşvet sahnelerini çekerken, tape skandalları patladı. Film bu gündemde politik bir film halini aldı. Denk geldi” diye yanıtladı. 33. İstanbul Film Festivali’nde ‘En İyi Erkek Oyuncu’ ödülünü almaya hak kazanan Serkan Keskin de, filmde canlandırdığı imam rolüyle ilgili olarak “Bir imamı canlandıracağım diye düşünmeden hazırlandım. Onun insani ve dürüst taraflarını düşünerek hazırlandım” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!