TÜSİAD’dan yavaş demokrasi uyarısı

Güncelleme Tarihi:

TÜSİAD’dan yavaş demokrasi uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2014 01:25

TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, “Yavaş demokrasinin büyümesi de yavaş olur. Siyasi reformların hız kazanması gerektiğini ısrarla vurguluyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) 10. Olağan Genel Kurulu’na katılan, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Maharrem Yılmaz, “Yavaş demokrasinin büyümesi de yavaş olur” dedi. Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) tam üyeliğinin hem TÜSİAD hem de TÜRKONFED için stratejik hedef olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Türkiye’nin siyasi, ekonomik ve sosyal gelişmesine AB’ye tam üyelik sürecinin ciddi bir reform dinamizmi getirdiğini yadsıyamayız” diye konuştu. Yılmaz şöyle konuştu:

YARGI BAĞIMSIZLIĞI

“Sürdürülebilir büyüme ve refah artışı, belli bir eşik düzeye ulaşmış demokrasilerde mümkün. Yavaş demokrasinin büyümesi de yavaş olur. Büyümeye yönelik mikro ve makro politikalarımızın yanı sıra son dönemlerde çoğulcu demokrasi anlayışının öngördüğü siyasi reformların da hız kazanması gerektiğine ve buna ilişkin önemle, ısrarla vurgu yapmamız gerekir. Özellikle iş ve yatırım ortamının en önemli şartı olan hukuk devleti, hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı konusundaki hassasiyetlerimizi ısrarla dile getirmemiz gerekmektedir.”

BARIŞ SÜRECİ KORUNMALI

Haberin Devamı

TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça da “Biz bugüne ait olan barış sürecini mutlaka korunmasını ve hiçbir endişeye yer bırakmayacak biçimde kalıcı hale getirilmesini istiyoruz. Yarını kurarken yanımıza daha fazla özgürlük ve daha fazla demokrasi almak istiyoruz. Hukuk devleti ve kuvvetler ayrılığı ve laiklik ilkelerinin çağımızın en ileri yorumuyla uygulanmasını istiyoruz. 2015’te gerçekleştirilecek genel seçimlere kadar yargıda, siyasi partiler yasasında yapısal reformları tamamlamış bir Türkiye arzu ediyoruz” dedi.

TÜRKONFED, Avrupa KOBİ Birliğine üye oldu

TÜRKONFED Genel Kurul Toplantısı sırasında Türkiye KOBİ'lerinin Avrupa'da temsilini sağlayacak Avrupa KOBİ Birliği (UEAPME) üyeliğinin imza töreni de gerçekleştirildi. TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, "İnanıyorum ki UEAPME'ye üyelik, Türk KOBİ'lerinin Avrupa Birliği ve uluslararası pazarlara daha fazla açılabilmesi konusunda rekabet gücü kazanımlarına katkıda bulunacaktır" dedi. UEAPME Başkanı Gunilla Almgren ise, Avrupa’da 80 üye organizasyona üye 12 milyon şirketi temsil ettiklerini belirterek, TÜRKONFED’in Türkiye’de, UEAPME’nin de Avrupa Birliği’nde KOBİ’lerin lobicilik faaliyetlerine destek verdiğini söyledi. Almgren, “KOBİ’ler, lobi faaliyetleri ile dış ticarete birçok fırsatı yakalayacak” diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!