Konut ‘Akın’ı

Güncelleme Tarihi:

Konut ‘Akın’ı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 01:09

AKFEN İnşaat, Ankara İncek’te 1135 konutluk proje hayata geçiriyor.

Haberin Devamı

Akfen Holing Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, projeyi oğlu ve şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın’a emanet etti.

HAVAALANI, üstyapı ve alt yapı projelerinde tecrübeli Akfen İnşaat, konuta yatırıma karar verdi. 2013 sonu itibariyle aktif büyüklüğü 5.4 milyar liraya ulaşan Akfen Holding, İstanbul’daki Levent Loft projesinden sonra yeni konut yatırımı için Ankara İncek bölgesini seçti. Şirket, İncek Loft adını verdiği proje kapsamında 1135 konut inşa edecek. Projesi 108 dönümlük kendilerine ait arsa üzerinde inşa edeceklerini söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, projedeki her aşamasından Ankara’da yaşayan oğlu Selim Akın’ın sorumlu olduğunu söyledi.

YENİ FİNANSMAN MODELİ

279 bin inşaat alanına ve 200 bin metrekare satılabilir alana sahip projede 6 blok yer alıyor. Projenin yüzde 30’unu satışa sunduklarını söyleyen Hamdi Akın, değişik bir finansman modeli uyguladıklarına dikkat çekti. Akın, “Projede talebe göre fiyat arttırmak yerine bugünden yapılacak zamları ve sağlanacak kazancı açıklıyoruz. Böylece yatırımcı ne kadar kazandığını bilerek yola çıkacak” dedi. İncek Loft’ta 3 + 1 odalı bir konut tipi 2016 Nisan tesliminde 594 bin TL, 2015 Haziran’a kadar 525 bin TL, 8 Haziran 2014’e kadar 450 bin TL’den satılıyor. Ortalama metrekare satış fiyatı 3 bin TL olan projenin tamamlandığında yüzde 32 prim yapması bekleniyor.

ANKARA’YA GÖRE UCUZ

Projenin hayata geçtiği arsayı 15 yıl önce satın aldıklarını söyleyen Hamdi Akın, “İncek Loft’taki daire fiyatları Ankara ortalamasının altında. Bölgede ortalama metrekare fiyatı 4 bin lira. Biz ise 3 bin liradan satışa çıktık. Projeyi kendi arsamız üzerinde hayata geçirmemizin maliyet avantajını müşterilere yansıtıyoruz. Ankaralıların alım gücüne göre fiyat belirledik. Bu projeyle Ankara’ya vefa borcumuzu da ödüyoruz” dedi. İnşaata 4-5 ay önce başladıklarını belirten Akın, anahtar teslimleri Nisan 2016’ta yapacaklarını söyledi. Akın, sat-yap modeli yerine, yap-sat modelini uyguladıklarını kaydetti.

Yüzde 10’u dostları aldı

Haberin Devamı

YÜZDE 30’u satışa sunulan İncek Loft projesinde yüzde 10’luk satış yaptıklarını söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, satışları İstanbul ve Ankara’daki dostlarına yaptığını ifade etti. Projeye iş ve siyaset camiasından isimlerin ilgi gösterdiğini belirten Selim Akın, Ankara’da 1 milyon metrekareyi bulan büyüklüklerde arsa yatırımları olduğunu söyledi. Selim Akın, İncek Loft’un başarısına göre bu arsa üzerindeki proje takvimini belirleyeceklerini dile getirdi.

Haberin Devamı

Hamdi Akın, basın toplantındaki neşeli tavırlarıyla dikkat çekti. Oğlu Selim Akın’ın heyecanlı olması üzerine espri yapan Hamdi Akın, “Umarım projede zarar edip beni de heyecanlandırmazsın” dedi.

50 ay vade farkı yok

İNCEK Loft’un mimarisi uluslararası ödüllere sahip Tabanlıoğlu Mimarlık’a ait. Projede 1+1’den 6.5+1’e kadar 71 metrekare ile 562 metrekare arasında farklı tip ve büyüklükte daireler yer alıyor. Daire fiyatları ise 218 bin TL’den başlıyor. Yüzde 1 KDV avantajıyla satış yapılırken, yüzde 10 peşinat ya da 50 aya kadar vade farksız ödeme seçeneği de sunuluyor.


Cadde mağazaları satışa çıkıyor

ARTAŞ Grubu’nun Gaziosmanpaşa’da hayata geçirdiği Avrupa Konutları TEM 2’nin cadde mağazaları satışa çıkıyor. TOKİ İştiraki, Emlak Konut GYO hasılat paylaşımı modeliyle inşa edilen Avrupa Konutları TEM 2’de mağazaların açık artırması Emlak Konut GYO kontrolünde 10 Mayıs’ta projenin satış ofisinde düzenleyeceği açık artırma ile gerçekleşecek. 64 metrekare ile 1.899 metrekare arasında değişen 34 adet cadde mağazalarının muhammen bedeli 450 bin TL’den başlıyor. 3 blokta 414 konuttan oluşan Avrupa Konutları TEM 2, tam karşısında yer alan Avrupa Konutları TEM projesiyle birlikte bölgenin çekim merkezi haline geldi. Projenin yanı başında yapımı devam etmekte olan 250 yataklı fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi ile bölgeye yeni taşınan Taksim İlkyardım Hastanesi, sağlık hizmetleri yatırımcılarının ilgisini cadde mağazalarına yönlendiriyor.

Haberin Devamı

Rings AVM için geri sayım başladı

YATIRIMI Selin Yapı tarafından gerçekleştirilen Rings Alışveriş Merkezi, 29 Ağustos’ta kapılarını açıyor. Rings AVM, 25 bin metrekarelik kiralanabilir alanı ve 112 mağazasıyla Sancaktepe’nin yeni buluşma noktası olmaya aday. Kiralama faaliyetleri Inside AVM Danışmanlık tarafından yürütülen ve Mimar Hakan Kıran tarafından tasarlanan Rings AVM yarı açık mimarisiyle dikkat çekiyor. Dünya mutfaklarından fast-food’a kadar farklı alternatifler sunan restoranları, çocuk ve gençler için özel eğlence merkezleri, sinema salonları, hipermarket ve elektronik marketleri ile Rings AVM, Sancaktepe bölgesinin hızlı gelişimine paralel olarak sosyal yaşam alanlarına duyulan ihtiyacı karşılamayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!