TV karşısında cips yiyerek bilişim uzmanı olunmaz

Güncelleme Tarihi:

TV karşısında cips yiyerek bilişim uzmanı olunmaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2004 16:41

Edutime Genel Müdürü Özgür Demir ile yeni “Eğitim alana dizüstü bilgisayar” kampanyaları ve uluslararası bilişim eğitim kurumu Aptech ile işbirlikleri hakkında görüştük. Demir, “Akşamları televizyon karşısında mısır cipsi yiyerek bilişim uzmanı olunmaz.” diyor.

Haberin Devamı

Eğitim malzemesi denilince, eskiden aklımıza sadece kitap, defter ve kırtasiye gelirdi. Artık Centrino teknolojili dizüstü bilgisayarları eğitim malzemesi olarak gören bir kurum da bilişim eğitimi alanında sektörü hareketlendirmeye başlıyor.

 

Kampanya ve işbirliği fikrinin nasıl ortaya çıktığını sorduğumuz Edutime Genel Müdürü Özgür Demir, “Edutime’ı kurarken dört merkezde eğitim başlatmayı düşünüyorduk. Bunun yanında online eğitim sistemimiz de var. Arkadaşlarımız akşam evlerinde gün boyu takip ettikleri dersleri tekrarlayabiliyorlar. Düşündük ve dedik ki, madem biz bu arkadaşlarımızı bilişim sektöründe bir savaşa hazırlıyoruz, bunlara gerekecek savaş aletlerini vermezsek başarılı olamazlar. Akşamları televizyon karşısında mısır cipsi yiyerek bilişim uzmanı olunamaz. Burada bilişim teknolojileri, iş İngilizcesi ve teknik İngilizce eğitimleri veriyoruz.” şeklinde konuşuyor.

Haberin Devamı

 

Bunun için Casper ile anlaşma yaptıklarını belirten Özgür Demir, “Öğrencilerimize bu dizüstü bilgisayarları kayıt sırasında veriyoruz. Akşam evlerinden Hindistan merkezli Aptech firmasının eğitim sitesine girebiliyorlar. 52 ülkedeki 3500 eğitim merkezindeki eğitmen ve öğrencilerle haberleşebiliyor. Herhangi bir yerde takıldığı bir nokta olduğunda hemen dizüstü bilgisayarlarını açıp gerekirse Internet’e erişip akıllarına takılan meseleyi çözebiliyorlar, ders tekrarı ve araştırma yapabiliyorlar. Şubemizdeki Hintli uzmanlarımız eğitmenlerimizin hizmet içi eğitimlerini tamamlıyorlar ve Aptech ile irtibatımızı sağlıyorlar. Her şubemizde Avrupa’dan da uzmanlar getirip seminerler yoluyla eğitim alan arkadaşlara güncel uluslararası sektörel bilgiler sunmayı hedefliyoruz.” şeklinde açıklamada bulunuyor.

 

Promosyon değil, eğitim malzemesi

 

“Bizim için bu bir promosyon değil, defter kitap kadar gerekli bir eğitim materyalidir.” diyen Demir, kampanyanın eğitim ücretlerine de yansımadığını belirtiyor. Buna göre hafta içi dört, hafta sonu altı aylık eğitim süresi olan sistem mühendisliği alanında eğitim alan öğrenciler, ortalama 4 milyar TL ödeyerek hem eğitim hem de dizüstü bilgisayar sahibi oluyor.

Haberin Devamı

 

Kampanya fikrinin Mart ayında çıktığını belirten Edutime Genel Müdürü Özgür Demir, Temmuz ayından bu yana uygulamaya geçildiğini ifade ediyor. Şu ana kadar sadece Eylül ayında 150 öğrenci kayıt yaptırmış. 12 ay sonunda Edutime tarafından hedeflenen öğrenci sayısı 6 bin. Dönem ilerledikçe, daha ileri seviyedeki özelliklere sahip dizüstü bilgisayarlarla kampanyaya devam edilmesi planlanıyor.

 

Englishtime okullarında insanlara Türkiye’de İngilizce öğretilemez düşüncesini kırdıklarını söyleyen Özgür Demir, Edutime ile de bilişim sektöründe bunu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini söylüyor. “Buradan mezun ettiğimiz her öğrenci bizim için bir referans.” diyen Demir, işe yerleştirme konusunda da öğrencilerine yardımcı olacaklarını belirtiyor.

Haberin Devamı

 

Şimdiye kadar kayıt olanların genelde sistem mühendisliği yönüne kaydıklarını, ancak yazılımcı açığının Türkiye’de daha fazla olduğunu belirten Özgür Demir, “.Net teknolojileri esas olmakla birlikte sistem mühendisliği genelde tercih ediliyor.” ACCP eğitimi ile bir buçuk yıllık bir kariyer eğitimi sunduklarını anlatan Demir, “Lise mezunu olup da üniversiteyi kazanamayan arkadaşlar ve başka alanlarda çalışan ama kariyer değişikliği düşünenler bu eğitimden faydalanabilirler.” diyor.

 

Eğitimlerle ilgili http://www.edutime.com.tr adresinden bilgi alınabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!