ESHOT, Gezi'den yargılanan çocuklardan şikayetçi olmadı

Güncelleme Tarihi:

ESHOT, Geziden yargılanan çocuklardan şikayetçi olmadı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 01:47

GEZİ Parkı eylemlerinde oluşan zararlar nedeniyle 18 yaşından küçük 25 çocuk hakkında 15’inci Çocuk Mahkemesi’nde kamu davası açıldı.

Haberin Devamı

24 Nisan'daki oturumda şubelerine zarar verilen iki banka yönetimi şikayetçi olmadı. ESHOT Genel Müdürlüğü avukatı ise otobüse verilen zarar yüzünden şikayetçi oldu. Davaya katılan gönüllü avukat Süleyman Karadağ, sosyal paylaşım sitesi Facebook'taki kişisel hesabında, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi, gezi eylemcisi çocuklardan şikayetçi oldu. Yazık' diye yazdı. Karadağ'ın bu sözleri yazılı ve görsel medyada haber oldu.

Davadan çekildiler

Başkan Aziz Kocaoğlu, twitter hesabından, 'Gezi direnişine katılan çocuklardan davacı olduğumuz haberleri kesinlikle doğru değildir' diye mesaj attı. ESHOT'un avukatları dün sabah mahkemeye dilekçe verdi, araçlara gelen zararın idareye ödendiğini, çocuklar hakkında şikayetten vazgeçtiklerini ve açılan kamu davasından çekildiklerini bildirdi.

Haberin Devamı


ZARARI KOCAOĞLU KARŞILADI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, İzmir'de çocuk mahkemesinde açılan Gezi Davası'na ESHOT aracılığıyla müdahil oldukları yolundaki iddialara twitter üzerinden yanıt verdi. Kocağlu düşüncelerini şöyle aktardı:
"Bizi Gezi gençliği ile karşı karşıya getirmek isteyenlerin önyargılı ve sorgulamadan itham edici yaklaşımı, gerçekten üzücü ve düşündürücü. Dün basında çıkan haberler üzerine konuyu araştırdım. Başkanlık makamına Gezi davalarından herhangi biriyle ilgili müdahil olma yönünde olur talebi gelmediğini öğrenince dünkü açıklamamı yaptım. Daha sonra, bağlı kurum olan ESHOT'un, Başkanlık oluru almadan (ki yasal olarak gerek yoktur) bu davaya müdahil olduğunu öğrendim. Ve hemen aynı gün (yani bu sabah) dilekçenin geri alınması için mahkemeye başvurulmasını istedim. Bu davada yargılanan çocukların ceza almalarını istemediğimden, ESHOT'un uğramış olduğu zararı da karşıladım. Süreç bundan ibarettir. Bilgim ve olurum dahilinde Gezi olaylarında yargılanan gençlerden davacı olmamız söz konusu değildir. Gezi gençliğine bir zarar gelsin istemeyiz. Çünkü onlar, bize gerçek demokrasiyi öğreten aydınlık geleceğimizdir. Bir arkadaş 'Kocaoğlu utanacak' demiş. Hayatım boyunca utanacak, başımı öne eğdirecek bir davranışım olmadı. Hep sözümün arkasında durdum. Tüm Gezi sürecinde olduğu gibi, bu olaydaki tavrımı da hemşehrilerimin doğru anlayacağından kuşku duymuyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!