Ölüm geçidine karafil

Güncelleme Tarihi:

Ölüm geçidine karafil
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 16:19

ANKARA’da yaşayan Tarsuslular’ın kurduğu Ankara Tarsuslular Derneği (TADER) Genel Başkanı Semih Özsu, yönetim kurulu üyeleri ve üniversite öğrencileri, bir süre önce 12 kişinin yaşamını yitirdiği 4 kişinin de yaralandığı tren kazasının meydana geldiği hemzemin geçide karanfil bırakıp etkin önlemler alınmasını istedi.

Haberin Devamı

Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki kazanın yaşandığı hemzemin geçitte bir açıklama yapan Semih Özsu, kazada ölenleri anmak için Tarsus’a geldiklerini belirterek şunları söyledi: "Ankara’dan gelmeden önce yetkililerle yapmış olduğumuz görüşmede Adana-Mersin arasında hızlı tren değil de hızlandırılmış tren kapsamında projelerin bittiğini ihale aşamasına gelindiğini bizlere bildirdiler. Bu proje kapsamında da Adana- Mersin arasındaki hemzemin geçitlerin sağlıklaştırılacağını ve ortadan kaldırılacağını, can güvenliği açısından herhangi bir tehlike arz etmeyeceğini bildirdiler. Zaten yıllardır süre gelen bu kazalar hepimizi oldukça üzmüştür. 2 yıl önce yine 7 cana sebep oldu bu tür kazalar. Buna tüm yetkililerin duyarlı olmasını istiyoruz, tüm sivil toplum kuruluşların bu tür konulara sahip çıkmasını istiyoruz. Burası çünkü günde 4-5 bin aracın geçtiği bir yer. Hepimiz insanız zaman zaman şoförlerimizin hataları da olabildiği de gibi tek kişi duran görevlilerinde eksikleri de olabilir ama hiçbir şey insan hayatının gitmesine bahane değildir. Hiçbir şeyde insan hayatından önemli değildir. Maliyeti ne olursa olsun bir an önce bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Tarsuslular Derneği olarak bu konunun Ankara’da takipçisi olacağız. İnşallah böyle acıları da bir daha yaşamayız."

Haberin Devamı

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölge Müdürü Halil Yılmaz ise sanayide çalışan 15 bin çalışanın bulunduğunu ve hepsinin de bu hemzemi,n geçidi kullandığını belirterek modern hemzemin geçit projelerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yapılan açıklamaların ardından TADER üyeleri yanlarında getirdikleri 12 adet karanfili hemzemin geçitte yaşamını yitirenler anısına raylara bırakarak acil önlemler alınmasını istediler.

12 KİŞİ ÖLMÜŞTÜ

Merkez Akdeniz İlçesi Adanalıoğlu Mahallesi’ndeki hemzemin geçitte 20 Mart günü, makinistler Hüseyin Erdem ve Mehmet Erkan yönetimindeki 62028 sefer sayılı yolcu treninin, Fahri Kaya yönetimindeki 33 M 1104 plakalı minibüse çarpması sonucu 12 kişi yaşamını yitirirken 4 kişi yaralanmıştı. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada gözaltına alınan makinistler, cumhuriyet savcısı tarafından serbest bırakılırken, bariyerleri kapatmadığı iddia edilen hemzemin geçit görevlisi 1 çocuk babası Erhan Kılıç ise mahkemece tutuklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!