Korkmayın! Sadece tatbikat

Güncelleme Tarihi:

Korkmayın Sadece tatbikat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 13:10

ADAPAZARI’nda 400 yataklı, 1500 personelin görev yaptığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan yangın tatbikatındaki görüntüler, gerçeğini aratmadı. Bazı memurların kravat ve kösele ayakkabıyla atladıkları görüldü.m

Haberin Devamı

Sakara İl Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen tatbikata Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan tüm personel katıldı. Tatbikat bina içinde yangın alarmının ötmesiyle başladı. Hastanede görev yapan sağlık personeli, acil tıp teknisyenleri ve hastanenin güvenlik görevlileri yangın anında içerde kalan hastaları sedyelerle dışarıya çıkardı.

İŞTE GERÇEĞİNİ ARATMAYAN TATBİKATTAN KARELER

Tatbikat gereği yangın olduğuna dair anonsun ardından, hastane bahçesine itfaiye ve ambulans araçları girdi. Ekipler, araçlarından inip hazırlıklarını yaptıktan sonra binaya girerek yangın anında içerde kalan yaralıları dışarıya çıkardı. Yaralıların sedyelerle dışarıya taşınmasının ardından, binada mahsur kalan kişiler de, merdivenli araçlarla kurtarıldı. Merdivenlerin yetmediği yerlerde bulunan kişilerse zemine kurulan hava yastıklarına atladı.

Çok sayıda kişi de tatbikatı görmek için hastane bahçesine gelerek, meraklı gözlerle takip etti. Sakarya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri senaryo gereği yaralıların ambulanslarla tahliyesinin ardından vatandaşlara yangın tüpünün nasıl kullanılması tatbiki olarak gösterdi.

Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Mehmet Durmuş itfaiye ekiplerinin tarafından tatbikat öncesinde hastane görevlilerine yaklaşık 2 saatlik eğitim verildiğini belirterek, yapılan tatbikatın gerçeğine bire bir uyumlu olduğunu belirtti. Başhekim Durmuş, "Allah gerçeğini nasip etmesin. Ama hazır olmamız lazım" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!