Acılar husumet cephesi olmasın

Güncelleme Tarihi:

Acılar husumet cephesi olmasın
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:13

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın 1915’teki tehcirin başlangıcı kabul edilen 24 Nisan’ın arifesinde 9 dilde yayınladığı taziye mesajının siyasetteki yankıları sürüyor.

Haberin Devamı

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, bu açılımın Ermeni diasporasının 1915 Olayları’nın 100’üncü yıldönümü hazırlıklarına karşı bir devlet politikası olduğunu belirtti. Sürpriz açılımla ilgili dün yapılan değerlendirmeler şöyle:

ACILARDAN HERKES ETKİLENDİ

Cemil Çiçek (Meclis Başkanı): Geçmişte yaşanmış bir kısım acıların kin tutmaya, yeni husumet cepheleri oluşturmaya sebebiyet vermemesi lazım. Bizim görevimiz geleceği inşa etmektir. Bu coğrafyada en büyük acıları yaşadığımız savaş, Birinci Cihan Savaşı’dır. Osmanlı coğrafyasında kimler yaşıyorsa, bu savaşın olumsuzluklarından hepsi etkilenmiştir. Bu arada Osmanlı’nın sadık tebaa olarak ifade ettiği Ermeniler de savaşın olumsuz sonuçlarından maalesef etkilenmişlerdir. Bakınız Van’da, Bingöl’de, Bitlis’te, Erzurum’da halen yapılan kazılarda toplu mezarlar, kemikler çıkmaktadır. Bunlar da o günkü çatışmalarda bir kısım çetecilerin icra ettiği katliamlardır. Bu yıl ve önümüzdeki yıl Türkiye’nin en önemli dış politika konularının başında bu geliyor. Devlet olarak ve toplumun bütün kurumları olarak buna karşı politika geliştirmeye çalışıyoruz.

Haberin Devamı

GÜÇLENSE SOYKIRIMI KABUL EDECEK

Yusuf Halaçoğlu (MHP Grup Başkanvekili): Elimizde çok güçlü bir arşiv var. Bunlarda soykırım olarak adlandırılacak hiçbir bilgi söz konusu değil. Başbakan ‘Tehcir gibi gayriinsani sonuçlar’ ifadesini kullanıyor. Sayın Başbakan, siz bunu söylerken katledilen Müslümanların mezarlarını ben açtım, psikolojim bozuldu. Bunları görmezden gelir tehcire ‘gayriinsani’ derseniz, hiçbir şey bilmiyorsunuzdur. Ermeni çeteleri 128 bin Müslümanı katletmişse bunu nasıl görmezden gelirsiniz? Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı kabul edeceksiniz.

ERDOĞAN İTİBAR ARIYOR

Haluk Koç (CHP Genel Başkan Yardımcısı): Erdoğan, dünyada son 2 yıl içinde itibarını gittikçe yitiren konumdadır. Bu arenada iyi niyet mesajlarıyla itibar arama gayretine girmiş olabilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!