Dar bölge çok tehlikeli

Güncelleme Tarihi:

Dar bölge çok tehlikeli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:13

Önceki akşam TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda gazetecilerle sohbet eden Devlet Bahçeli, espriyle selfie pozlarını ve sosyal medyada paylaşılan kendi fotoğraflarını değerlendirdi. Bahçeli, ''Bir yerde benim 2 fotoğrafımı kullanmışlar, ‘paralel Devlet’ demişler. O fotoğrafa bakarsanız doğru. Türk milleti zeki inanın, yeter ki önünü açın'' dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, ‘dar bölge’nin çok tehlikeli olduğunu belirterek, “Türkiye’ye uygun değil. Etnik ayrımcılığı körükleyebilir” dedi.

Önceki akşam TBMM’de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu’nda gazetecilerle sohbet eden Devlet Bahçeli, özetle şu değerlendirmeleri yaptı:

- Yüzde 51, yüzde 49 Meclis’te bir değer ifade edebilir. Bunların arasında bir parti iktidar imkânı yakalayabilir. Ama Türkiye’yi kamplara ayırmışsanız, cepheleşmeyi tazyik etmişseniz, yüzde 51 ile cumhurbaşkanı olsanız dahi, toplumda gerilim, kamplaşma ortadan kalkmaz. Belki daha da artarak devam eder. Onun için mutlaka tespit edilecek olan aday, belli bir oranda toplumu kucaklayabilecek bir oy potansiyelini ortaya çıkarmalı. Cumhurbaşkanlığı böyle bir makamdır. Onun için aceleci olmamak lazım. Bu milletin evlatlarının içerisinde, bu özelliği taşıyacak şahsiyetler vardır, partiler buna yönelmelidir. Cumhurbaşkanlığı adayımız önümüzdeki günlerde belli olur. Kim aday çıkıyor onları görmek istiyoruz. Herkes MHP’yi bekliyor. Bunun çok güzel bir cevabı var: Her sese kulak vereceksin, kulağı kimseye kaptırmayacaksın.
- Dar bölge Türkiye’ye uygun değil. Daraltılmış bölge biraz daha makul. İstanbul’da 3 bölge 87 milletvekili var. 87 bölge yaparsan bir yerden Trabzonlu, bir yerden Kastamonulu gelir. Partide disiplin kalmaz. ‘Ben seçildim geldim’ der. Çok yüksek bir siyasi kültür gerektiren, vatandaşların seçicilikte belli bir bilgiye sahip olmasını gerektirir. Kime oy verdiğini bilecek. Şu an Kerkük ve Erbil’de yapılan seçimler Türkiye’dekinden çok daha vasıflı. Oraya yazmış, 280 listesi. Kim varsa resimlerini, bilgilerini koyuyor. Şarkılarla reklamını yapıyor. ‘280’e oy ver’ diyor.

Haberin Devamı

AMAÇ 2 PARTİLİ SİSTEM

- Zaten 2 partili sistem amaç. Genelde 2 partili bir parlamenter sistemi 1980’den beri arzuluyorlar. 2 parti olsun, etkin olsun, diğer partiler de olsun ama İngiltere ve Amerika’da olduğu gibi. Yönetimde istikrar tek parti iktidarıyla olmaz.

AYNI ADAYLARLA GİRECEĞİZ

- Küçük farklarla seçimlerin yenilenmesi oranı çok yükseldi. 1 Haziran’da yapılacak olan seçimlere verdiğimiz talimat, 30 Mart’taki adaylarımız ve listelerimizle aynen seçime tekrar girilecek. İnşallah Iğdır’dan da hayırlı bir sonuç çıkacak. Bu siyaseten olması gereken bir durumdur. Parti olarak ilkemiz o gün nasıl girmişsek, yenilenen seçimlere de aynen gireceğiz.

Haberin Devamı

PARALEL HAREKET EDİYORLAR

- ABD Başkanı Obama ile Başbakan Erdoğan ikisi paralel hareket ediyor.

‘Paralel Devlet’ esprisi

ESPRİYLE selfie pozlarını ve sosyal medyada paylaşılan kendi fotoğraflarını değerlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Selfie’yi artık herkes kullanıyor. Bir yerde benim 2 fotoğrafımı kullanmışlar, ‘paralel Devlet’ demişler. O fotoğrafa bakarsanız doğru. Türk milleti zeki inanın, yeter ki önünü açın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!