‘Konvoyu IŞİD durdurdu’ iddiası

Güncelleme Tarihi:

‘Konvoyu IŞİD durdurdu’ iddiası
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 17:01

TÜRKİYE’nin Suriye’deki toprağı Süleyman Şah Türbesi’ni koruyan askeri birliğe takviye ve personel değişimi yapmak üzere giden TSK’ya ait konvoyun, Kürtlerden koruma görürken Irak-Şam İslam Devleti’nin (IŞİD) engeline takıldığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Radikal’e konuşan Suriyeli Kürt kaynaklara göre 18 araçtan oluşan askeri konvoy, önceki gün Şanlıurfa’nın Suruç ilçesindeki Mürşiitpınar Sınır Kapısı’ndan Kobani’ye giriş yaptıktan sonra Rojava’nın milis gücü Halk Savunma Birliği’nin (YPG) eşliğinde Kürtlerin kontrol ettiği bölgenin bittiği Harus noktasına kadar gitti. Türkiye’nin ‘Kobani Kantonu’ ile önceden sağladığı mutabakat çerçevesinde YPG güçleri, bu güzergâhta konvoya koruma sağladı.

DAVUTOĞLU: HEDEF HASIL OLDU

Konvoy, IŞİD’ın kontrolündeki bölgeye girdikten sonra türbeye 3 km mesafedeki Cadde köyünde durduruldu. Radikal için Mutlu Çiviroğlu’na bilgi veren YPG Medya Sorumlusu Polat Can, IŞİD’la yaşanan tartışmadan sonra konvoyun türbeye ulaşmasına izin verildiğini söyledi. Cephet-ül Akrad’a yakın bir Kürt kaynak ise şu iddiayı dillendirdi: “IŞİD, konvoyun türbeye ulaşmasına izin vermedi.” Konvoy, Carablus’un karşısındaki Gaziantep’in Karkamış Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye giriş yaptı. Dışişleri Bakanı Davutoğlu, rutin bir sevkiyat yapıldığını söylerken, konvoyun durdurulduğu iddiasına, “Haber yanlış. 1921’den bu yana oradaki askerlerimizin lojistik ihtiyacı karşılanır. Hedef hasıl olmuştur” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!