Saygı içinde tartışalım

Güncelleme Tarihi:

Saygı içinde tartışalım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:13

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmaların olmasından daha tabii bir şey olamaz. Ama önemli olan, kurallar belliyse bu kurallara saygı çerçevesi içinde tartışmaların olmasıdır” dedi.

Haberin Devamı

Adana Ticaret Borsası’nın 100 kuruluş yılı nedeniyle yapılan törene katılan Gül, konuşmasında özetle şunları söyledi:

RİSK TÜRKİYE’YE ÇIKMAMALI

“Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ilgili tartışmalar, çoğulculuğun olduğu yerde olacaktır. Ama önemli olan saygı çerçevesi içinde tartışmaların olmasıdır. Önümüzdeki ilk seçim cumhurbaşkanlığı seçimi olacağı için bunun da kuralları gayet ortadadır, bellidir. Bundan dolayı herhangi bir öngörüsüzlük yeni bir risk primi Türkiye’ye çıkmaması gerekir.

ATEŞ, YANLIŞ YÖNETİMDEN

Bölgedeki istikrarsızlıklar geçicidir, gidecektir. Başta Suriye’de olup bitenler hepimizi derinden etkiliyor, önce insan olarak. Hemen yanı başınızdaki komşunuzun evinin ateş içinde olması, hiç kimsenin ülkesini, evini o şekilde harap duruma getirmesin. O ülkeyi yönetenlerin yanlışları neticesinde ortaya çıkıyor. Nasıl Irak’ta çok büyük olaylar yaşandı ve hâlâ da yaşanıyor. Türkiye’nin en çok ihracatının oraya olduğunu görüyorsunuz. Çok büyük dinamizm var.

Haberin Devamı

SİYASİ İSTİKRAR VE HUZUR

Hangi bölgede siyasi istikrar ve güvenlik varsa, dünyanın o bölgesinde önce huzur, sonra da kalkınma, ekonomik gelişme olur. Ülkeler için de bu geçerli. Ülkeler içerisindeki istikrar, huzur, güven de o ülkelerin gelişmesi, kalkınması için birinci şarttır. İstikrarsızlığın olduğu dönemlerde kendi şirketinizi iyi kontrol etseniz de zemin birden bire oynayınca, halı birden bire altınızdan gidince, her şeyin değiştiğine bu ülke çok şahit olmuştur.

MHP’Lİ BAŞKANA TEBRİK

10 yıl önce Türkiye’ye yılda 1 milyar dolar gelirdi, bütün hukuki değişikliklerden, reformlardan, istikrardan sonra Türkiye’ye olan güven arttı ve her yıl 10 milyar doların üzerinde sermaya geliyor. Belediyeler şehrin geleceğini tayin ediyorlar. Ya karartırlar, ya aydınlatırlar. Bu vesileyle belediye başkanını da tebrik ediyorum.”

ERDOĞAN İLE 55 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Ankara’ya geçen Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan’la haftalık olağan görüşmesini yaptı. 55 dakika süren buluşmada kısa bir süre cumhurbaşkanlığı adaylığı da konuşuldu. Erdoğan önceki gün görüşmenin her perşembe gerçekleşen rutin bir görüşme olacağını ancak cumhurbaşkanlığı konusun da görüşüleceğini belirtmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!