Dayanman gerekiyor...

Güncelleme Tarihi:

Dayanman gerekiyor...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:51

KÜTAHYA’da oturan Müberra Teke (11) Kasım 2011’de rahatsızlandı, Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nde, kemik iliğinin kan üretemediği belirlendi, tedaviye başlandı. Kemik iliği de aranırken 3 ay önce ABD ve Almanya’daki iki vericiden iyi haber geldi. İşlemler sürerken önce Almanya’daki vericinin Nisan 2017’ye kadar ilik veremeyeceği, ardından da ABD’dekinin de liste dışı kaldığı bilgisi geldi.

Haberin Devamı


Hepatit B çıktı

Müberra’nın ailesi, ilaçların yan etki gösterip kemik iliğinde kötü hücreler üretmesiyle bu süreçte bir kez daha yıkıldı. İlik naklinden başka çaresi olmayan Müberra için, son olarak ABD’de kayıtlı bir vericiyle yüzde 90 uygunluk belirlendi. Özel kuryeyle kan örneği İstanbul’a getirtildi, bir dizi test yapıldı, olumlu sonuçlanırsa Müberra’ya nakil planlandı. Ancak ABD’li vericide Hepatit B virüsü çıktı. Umutla sonuçları bekleyen Müberra ve ailesi, bir kez daha yıkıldı.

Dede de işsiz kaldı
Yaklaşık 2.5 yıldır sürekli hastaneye gidip gelmesi gereken Müberra’nın çiftçi babası ve annesi de topraklarını işleyemedi, kızlarıyla ilgilenmek için Ege Üniversitesi Hastanesi yakınındaki Mevlana Mahallesi’nde bir ev kiraladı. Ailenin tek geçim kaynağı olan gece bekçisi dede Mustafa Teke (63) yaklaşık 10 gün önce, şeker hastalığından fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Mustafa Teke, işyerinin kapandığını ve işsiz kaldığını öğrendi.

Haberin Devamı

Kira ödenemiyor
Müberra’nın tedavisini yeşil kartla yaptırabilen aile, hastane dışındaki giderlerini karşıladıkları dede de işsiz kalınca büyük sıkıntıya girdi, ev kirasını ödeyemedikleri gibi, günlük ihtiyaçlarını bile karşılayamaz duruma geldi. Anne Ummuhan Teke, “ABD’den gelen haberle çok umutlanmıştık. Babası bekleyemeyip İstanbul’a giderek test sonuçlarını takip etti. Ancak, sonuç bizleri yıktı. Umudumuz yeni bir donörden gelecek olan kanda. Kızım için her türlü fedakarlığı yapmaya ailece hazırız, ama hiç gelirimiz kalmadı” dedi. ? Taylan YILDIRIM, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!