Ruhsatlı pazarda düzenli alışveriş

Güncelleme Tarihi:

Ruhsatlı pazarda düzenli alışveriş
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2014 01:52

Başkent’in yıllardır düzensiz oto pazarı haberleriyle gündeme geldiğini belirten Başkent Ovacık Oto Pazarı işletmecisi Bilal Sarıaslan, “Başkent’in tek ruhsatlı oto pazarı burada. Güvenli araba alıp satmak isteyen herkesi bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yaz aylarının yaklaşmasıyla birlikte ikinci el araba satışları hareketlenmeye başladı. Ankaralılar yıllardır düzensiz oto pazarlarından şikayet ederken, Başkent Ovacık Oto Pazarı işletmecisi Bilal Sarıaslan, “Ankara’nın tek ruhsatlı oto pazarını 13 yıldır burada” diyerek, “Diğerleri açık galeri gibi isimler altında buldukları her boşlukta düzensiz satış yapıyor. 8 bin araç kapasitemiz var.Müşterilerin araçları için 24 saat güvenlik, ücretsiz su, lokantalar bulunuyor. Alıcılar ücretsiz oto park alanından yararlanabiliyor” ifadelerini kullandı.

PİYASADAN BİN LİRA UCUZA

Ankara’da vatandaşın gönül rahatlığıyla alım-satım yapması için 2001 yılında kurulan pazarın, vatandaşa büyük bir rahatlık ve ekonomik avantaj sağladığını dile getiren Sarıaslan şunları söyledi: “Galeri yoğunluklu bir pazar olmadığımız için, fiyatlar da piyasaya göre daha uygun oluyor. Burada arz talebi dengeliyor. Birkaç kişinin üzerinde anlaştığı fiyatlar, vatandaşlara dayatılmıyor. Hatta bazı satıcılar gelip bizim pazarımızdan bin iki bin liraya ucuz aldıkları aracı galerilerinde daha pahalıya satabiliyor. Pazarımıza gelip araba arayan alıcılar fiyatların uygunluğunu fark ediyor ve başka yerlerde araç arayan tanıdıklarını buraya çağırıyor. Sonuç olarak kazanan hepimiz oluyoruz.”

Haberin Devamı

TOZ TOPRAK YOK

Oto pazarlarında en büyük sıkıntının toz toprak içinde ve güneş altında alışveriş yapmak olduğunun altını çizen alıcı Saffet Süzen, “Dinlenme alanları, asfalt zemin olması beni memnun etti. Ağaç gölgeleri de pazarda araç bakarken bir iki dakika altında nefeslenmemi sağladı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!