Cumartesi gününe dikkat

Güncelleme Tarihi:

Cumartesi gününe dikkat
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 16:43

Almanya Ulusal Demokratik Partisi (NPD) cumartesi günü için yürüyüş duyurusu yaptı. Partinin Berlin Sorumlusu Schmidtke'nin facebook'tan yaptığı provokatif çağrısı ise büyük tepki aldı.

Haberin Devamı

Aşırı sağcı milliyetçi partinin yürüyüşte izleyeceği güzergahta Türklerin ve diğer yabancıların yoğun yaşadığı Kreuzberg de var. NPD Berlin Sorumlusu Sebastian Schmidtke tarafından duyurusu yapılan yürüyüşe katılacak parti sempatizanları, Jannowitzbrücke tren istasyonundan başlayarak Leipziger Platz meydanına kadar yürüyecek.

YÜRÜYÜŞE PROTESTO ÇAĞRISI

Berlin polis sözcüsü Thomas Neuendorf, 100 kişinin katılacağı beklenen yürüyüşün öğlen saat 12'de başlayıp gece yarısına dek süreceğini belirtti. Olaylı partinin bu yürüyüşü yabancıların yoğun yaşadığı bölgeleri kapsaması büyük tepki aldı. Irkçılık karşıtı gruplar, semt sakinleri ve solcu grupların provokasyon olarak nitelendirdikleri bu yürüyüşe karşı saat 10'da Moritzplatz'ta protesto düzenlemek üzere harekete geçti.

Haberin Devamı

Polis'in cumartesi günü gerçekleşecek olan yürüyüşün güzergahını geç açıklaması da tepkilere neden oldu. Ancak Neuendorf görüşmelerin henüz bittiğini açıkladı. Polisin alacağı tedbirler ise Cuma günü belirlenecek.

Cumartesi gününe dikkat

Schmidtke 17 Mart'ta Facebook hesabından adeta provokasyona davetiye çıkaran bir açıklama yaptı. Schmidtke açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Kreuzberg kurtarılmalı - emniyetli, temiz - düzenli! Multikulti'ye, suç işlenmesine ve varoşlara son!"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!