Emlak satışı durdu

Güncelleme Tarihi:

Emlak satışı durdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:51

Piyasanın canlanması için yerel seçimleri bekleyen gayrimenkul sektörü beklediğini bulamadı, faiz artışı alım satımları aşağı çekti.

Haberin Devamı

YEREL seçimlerin ardından sektörde hareketlenme bekleyen emlakçılar umduğunu bulamadı. Kiralık ve satılık ev ihtiyacının her geçen gün artmasına rağmen, satışlar bıçak gibi kesildi. Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, satışların yüzde 95’inin krediyle yapıldığını hatırlatarak, faizlerin 1.20’lere çıkması ile piyasanın daha da durgunlaştığını kaydetti. Akyüz, “İnşaat sektöründeki durgunluk neredeyse 150 kalemi etkiliyor. Vatandaş ev ihtiyacının ve isteğinin olmasına karşın fiyatlardaki yükseklik nedeniyle hareket edemiyor” dedi.

Sıcak para bitti

Kentte 2013 yılında yaklaşık 4 bin konutun el değiştirdiğini açıklayan Akyüz, bu satışların yüzde 95’inin kredili olduğunu duyurdu. Sıcak para döngüsünün olmadığına dikkat çeken Akyüz, vatandaşları da uyararak, “Piyasadaki müteahhitlere dikkat etmek gerekiyor. İşi bozulan müteahhitlerin yaptığı evlerde büyük mağduriyetler yaşanabilir. Yılların birikimi bir anda heba olabilir” dedi.

Haberin Devamı

RAKAMLAR DÜŞMEZ

Faiz oranlarının da 0.60’dan 1.10-1.20 seviyesine çıkmasının da satışları azalttığını dile getiren Akyüz, faizlerin düşmesi halinde bile ev fiyatlarının düşmeyeceğini açıkladı. Akyüz, “Ev fiyatları düşünce almayı düşünenler yanılır. Fiyatlar tavan yaptığı zaman, bir daha taban yapması mümkün değildir” dedi. 100-150 bin lira arasındaki evlere talep geldiğini, ancak oturabilecek evlerin 200 bin liradan başladığını vurgulayan belirten Akyüz, yeni imar planının hayata geçmesi ile birlikte sektörün biraz rahatlayacağını söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!