Gül: Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurallar belli

Güncelleme Tarihi:

Gül: Cumhurbaşkanlığı seçimleri için kurallar belli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 15:50

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Köşk seçimi konusunda ''Çoğulculuğun olduğu yerlerde tartışmalar tabii ki olacaktır. Ancak, kurallar bellidir. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için de kurallar bellidir. Kuralları içinde demokratik şartlarda cumhurbaşkanı seçilecektir. Bundan öngörüsüzlük, risk primi çıkmamalıdır'' dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ’Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ ile ’Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Kuruluşu’ listelerinde yer alan Adanalı firmalara ödüllerini verirken yaptığı konuşmada Adana’nın önemine değindi. Cumhurbaşkanı olarak ikinci kez Adana’ya geldiğini hatırlatan Gül, kentin Türkiye’nin en önemli yerlerinden biri olduğunu, tarih boyunca insanların gelip yerleştiği en cazip topraklar olduğunu söyledi. Taşköprü’nün 2 bin yıl kadar eski bir tarihinin olduğunu belirten Gül, o dönemde bile Adana’nın insanların cazibesini çekmiş topraklar olduğunu savundu.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİ

Gül, geçmişte sıkıntı çekilen en büyük konunun Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğunu, tartışmaların görüldüğünü hatırlatarak şu değerlendirmeyi yaptı;
"Çoğulculuğun olduğu yerlerde tartışmalar tabii ki olacaktır. Ancak, kurallar bellidir. Önümüzdeki cumhurbaşkanlığı seçimleri için de kurallar bellidir. Kuralları içinde demokratik şartlarda cumhurbaşkanı seçilecektir. Bundan öngörüsüzlük, risk primi çıkmamalıdır. Sonra genel seçimler gelecek, aynı şekilde yapılacaktır. Türkiye bugüne kadar bunu ispatlamıştır, bundan sonra da ispatlayacaktır."

Cumhurbaşkanı Gül buradan Adana Ticaret Borsası’nın yaklaşık 25 milyon liraya mal olacak ATB Kampusu temel atma törenine geçti.

MÖNÜDE NELER VARDI?

Törende Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve davetlilere yemek ikram edildi. Gül’ün de bulunduğu masadaki konuklara 2 metre uzunluğunda hazırlanan Adana kebabı ikram edildi. Diğer konuklara sıcak yemek olarak kuzu tadır servis edildi. Ayrıca mönüde karışık meze tabağı, zeytinyağlı biber dolması, babagunnuş, humus, tahinli piyaz, şakşuka, domates çemeni yatağından içli köfte, fattuş salata, iç pilavı, ızgara domates, yeşilbiber, tatlı olarak karakuş ve incir dolması ile karışık meyve ikram edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!