Pamukkale Üniversitesi Çin’e açıldı

Güncelleme Tarihi:

Pamukkale Üniversitesi Çin’e açıldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 15:31

Denizli’de, Pamukkale Üniversitesi ile Çin Zhejiang Teknoloji Üniversitesi arasında 18 bölümü kapsayan işbirliği protokolü imzalandı. Protokol ile bu yıl güz döneminde karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri yapılacağı belirtildi.

Haberin Devamı

Çin’in Zhejiang Eyaleti Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Wang Xiaocun, Zhejiang Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Xiao Ruifeng, Zhejiang Turizm Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Başkanı Wang Kunxin, Ningbo Üniversitesi Rektör Yardımcısı Shao Qianjun, Zhejiang Eyaleti Milli Eğitim Bakanlığı Uluslararası İlişkiler Sorumlusu Lan Jingjing’den oluşan heyet, Pamukkale Üniversitesi’ni ziyaret etti. Uluslararası Üniversite olma hedefine yönelik çalışmalar yürüten Pamukkale Üniversitesi, Çin’in Zhejiang Teknoloji Üniversitesi ile bu ziyarette işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Pamukkale Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ile Zhejiang Teknoloji Üniversitesi Rektör Yardımcısı Xiao Ruifeng imza attı. İki üniversite arasında 18 bölümde bu yıl, güz döneminde, öğrenci ve personel değişimleri yapılacağı açıklandı. Değişimlerin ardından iki üniversitenin araştırma ve eğitim alanlarında da işbirliği yapacağı belirtildi.

Haberin Devamı

18 bölümü kapsayan anlaşma ile iki üniversite arasında ilk köprünün kurulduğunu belirten Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, "Çin’in Zhejiang eyaleti, nüfus ve pek çok gösterge açısından Türkiye ile karşılaştırılabilecek seviyede. Şanghay’ın komşusu olan bu eyalet aynı zamanda Çin’in en zengin eyaletlerinden birisi. Zhejiang Teknoloji Üniversitesi yetkilileri ile Mevlana Değişim Programı ve genel işbirliği protokolleri imzaladık. Bu güz dönemi itibariyle karşılıklı öğrenci ve personel değişimleri başlayacak. Bu değişimleri daha sonra araştırma ve eğitim alanındaki işbirlikleri takip edecek" dedi.

İşbirliğinin üniversite dışında, Denizli’deki diğer eğitim kurumlarına da genişletilmesi ve kardeş ortaokul ve lise projelerinin başlatılması hakkında görüşmeler de yapıldığını söyleyen Pamukkale Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Selçuk Toprak, işbirliğinin gelecek yıllarda genişletilerek sürdürüleceğini belirtti. Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağcı ve PAÜ heyeti ikili ilişkilerin hız kazanması için haziran ayında Çin’i ziyaret edeceği öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!