'Sezonu üç kupayla kapatmak istiyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Sezonu üç kupayla kapatmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 15:32

Murat Özyer, Fenerbahçe ile karşılaşacakları TKBL play-off final serisini kazanarak, sezonu 3 kupayla kapatmak istediklerini bildirdi.

Haberin Devamı

Özyer, yaptığı açıklamada, sezonun son periyoduna girdiklerini hatırlatarak, "Bu sezon hem Türkiye Kupası, hem de Kadınlar Avrupa Ligi şampiyonluğunu kazandıktan sonra finalde tekrar Fenerbahçe ile eşleştik. Sezonu üçüncü kupayla kapatmayı arzu ediyoruz. Çetin bir final müsabakası bizi bekliyor. Beş maç üzerinden oynanacak final müsabakasında, saha avantajını elimizde tutmak için evimizde yarın ve pazar günü oynanacak maçlardan galip gelmek istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Özyer, Galatasaray Odeabank olarak başarılı bir sezon geçiren kadrolarını korumak istediklerini kaydetti. Kulüp başkanı Ünal Aysal'ın kadroyu korumak yönündeki isteğini takıma ilettiğini aktaran Özyer, "Başkan Ünal Aysal, İcra Kurulu Başkanı Lütfi Arıboğan ve takım kaptanı Işıl Alben'in bir araya geldiği toplantıda, başkanımız finalle ilgili başarı dileklerini ve Avrupa şampiyonu olan kadroyu bir arada tutmak yönündeki isteğini kaptanımız vasıtasıyla takıma aktardı" şeklinde konuştu.

"Serilerin atmosferi farklıdır"

Özyer, Galatasaray Odeabank'ın bu sezon Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi finali ile normal sezonun son maçında Fenerbahçe'yi mağlup etmesinin ayrı bir motivasyon yaratıp yaratmayacağıyla ilgili de şunları kaydetti:

"Her maçın, turnuvanın kendine göre bir motivasyonu oluyor. Bu bir avantaj olsa da Fenerbahçe kaliteli oyunculardan kurulu bir takım. Rusya'da oynadığımız final karşılaşması tek maç üzerindendi. Tek maçlık performansların ön plana çıkacağı bir turnuvaydı. Bu bir seri olacak. İkisinin atmosferi farklı. Şampiyonluğa ulaşmak için performansta devamlılık söz konusu. Kadın basketbolu için güzel 5 maç olacağını düşünüyorum. Kazanan ve sezonu 3 kupayla kapatan taraf olmak istiyoruz."

"Uzun zamandır şampiyon olamamamız motivasyon yaratıyor"

Galatasaray'ın TKBL'de 13 yıldır şampiyon olamamasının kendileri için ayrı bir motivasyon olduğunu ifade eden Özyer, finalde her maçı kazanmak için oynayacaklarını söyledi.

Şampiyonluğa ulaşacak tarafı tahmin etmenin mümkün olmadığını belirten Özyer, "Her seneyi ayrı ayrı değerlendirmek lazım. Ekrem Memnun ile birlikte ikinci senemiz. Mücadeleyi son ana kadar bırakmayan bir takımız ve bu bizi memnun ediyor. Ancak kimin kazanacağını tahmin etmek mümkün değil. Serinin her maçını kazanmak için oynayacağız. Uzun zamandır şampiyon olamamamız bizde büyük bir arzu ve motivasyon yaratıyor" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!