Gilliam’ın distopya üçlemesi sona eriyor

Terry Gilliam’ın “Brazil”le başlayan ve “12 Maymun”la devam eden distopya üçlemesinin son halkası “Sıfır Teorisi”, gösterimde! Göz kamaştırıcı kadrosuyla dikkat çeken film, distopik hikâyelerden hoşlananların kaçırmaması gereken bir bilimkurgu!

Haberin Devamı

Sıfır Teorisi
The Zero Theorem
Yönetmen: Terry Gilliam
2013/ABD-Romanya-İngiltere/107’

Usta yönetmen Terry Gilliam’ın son filmi “Sıfır Teorisi”, 1985’te “Brazil”le başlayıp 1995’te “12 Monkeys/12 Maymun”la devam eden distopya üçlemesinin son halkası. 1984’ü hatırlatan distopik bir gelecekte geçen filmde, insanlarla iletişim kurmayı pek sevmeyen, sıra dışı bir bilgisayar dehası olan Qohen’in hikâyesi anlatılıyor. Qohen, her şeyin aslında hiçbir şeye eşit olduğunu ispatlanmaya çalıştığı gizli bir projeye bulaşır. Ancak toplumu kontrol eden Yönetim onu bu projeden uzaklaştırmak için ona aşık olabileceği bir hayat tasarlamak dahil her şeyi yapacaktır. Christoph Waltz, Mélanie Thierry, Matt Damon, Tilda Swinton, Ben Wishaw ve David Thewlis’dan oluşan etkileyici bir kadroya sahip olan film, Gilliam’ı özleyenlere ve bilimkurgu tutkunlarına hararetle tavsiye edilir.

Haberin Devamı

Bu bilmece çözülmez

Aşk Bilmecesi
Casse Tete Chinois
Yönetmen: Cedric Klapisch
2013/Fransa/117’

Mutlu bir yuva, çocuklar ve Paris’te başarılı bir kariyer derken, eşinin New York’ta biriyle tanıştığını ve onunla yaşamak için New York’a gideceğini açıklamasıyla hayatı tepetaklak olan Xavier’nin yaşadıklarını anlatan bu eğlenceli Fransız filmi Romain Durais ve Audrey Tautou’yu bir araya getiriyor. Gülmek için birebir.

Yüreğinizi ısıtacak

Sefer Tası
The Lunchbox
Yönetmen: Ritesh Batra
2013/Hindistan-Fransa-Almanya/104’

Orta halli bir ev hanımı olan İla, aşçılığıyla evliliğine renk katmaya çalışmaktadır. Öğrendiği yeni tariflerin, kendisini ihmal eden kocasıyla ilişkisini canlandırmasını umutsuzca dilemektedir. Ne yazık ki özenle hazırladığı sefer tası yanlışlıkla, emekliliğine az kalmış yalnız bir adam olan Saajan’a teslim edilir. Kocasından neden bir tepki almadığını merak eden İla, işin aslını öğrenebilmek umuduyla ertesi gün sefer tasına küçük bir not yerleştirir. Böylece Saajan ve İla arasında bir sefer tası notları trafiği başlar. Cannes başta olmak üzere katıldığı pek çok festivalden ödüllerle dönen “Sefer Tası”, yürekleri ısıtan bir film. Kaçırmayın!

Haberin Devamı

Örümcek Adam’ın derdi bitmez

İnanılmaz Örümcek Adam 2
The Amazing Spider Man 2
Yönetmen: Marc Webb
2014/ABD/142’

Marc Webb’in yönetmenliğinde ve Andrew Garfield’ın Örümcek-Adam kostümü içinde yenilenen “İnanılmaz Örümcek Adam” serisi devam ediyor. Bu kez New York’u tehdit eden ölümcül düşman Electro. Kahramanımızın sevgilisi rolünde yeniden Emma Stone’u izleyeceğimiz filmde, kötü adamı Jamie Foxx canlandırıyor. 3. filmin yolda olduğunu söylememize gerek yok sanırız.

Antalya’nın en iyisi

Cennetten Kovulmak
Yönetmen: Ferit Karahan
2012/Türkiye/88’

Ferit Karahan senaryosunu Serdar Temel’le birlikte yazdığı bu ilk sinema filminde seyirciyi 2000’li yılların başı Türkiye’sine götürüyor ve süregelen Türk-Kürt çatışmasına farklı insan hikayeleriyle bakıyor. Geçen yıl Antalya’da En İyi Film seçilerek tartışmalara yol açan “Cennetten Kovulmak”, özellikle konusuyla ilgiyi hak ediyor.

Yazarın Tüm Yazıları