Formula 1'in patronu Münih'te yargıç önünde

Güncelleme Tarihi:

Formula 1in patronu Münihte yargıç önünde
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:28

Almanya’nın Münih kentinde Formula 1’in patronu Bernie Ecclostone rüşvet iddiasıyla bugün Münih Eyalet Yüksek Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Hakkındaki iddiaları mahkemede reddeden Ecclestone hakkında 10 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Haberin Devamı

2011 yılından bu yana Ecclestone hakkında soruşturma yürüten Münih Savcılığı, 83 yaşındaki Ecclestone’a karşı Bayern LB Bankası’nın eski Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowky’e Formula 1 hisselerinin satışına aracılık etmede rüşvet verme suçlamasıyla dava açmıştı.

Ecclestone Alman televizyonu ARD’ye, "Tüm bu olanlar yaşamının, aslında rol oynamaması gereken, çok çok küçük bir parçası. Ama şu an benim çok zamanımı alıyor" dedi. Davayı, olayın detaylarını insanlarla paylaşma fırsatı olarak gördüğünü söyleyen Ecclestone, "Bunun Münih’te mümkün olduğuna eminim" diye konuştu.

Formula 1in patronu Münihte yargıç önünde

Haftada bir veya iki kez yargıç karşısına çıkmak zorunda kalacak olan Ecclestone’nin davasının Eylül’e kadar süreceği bildirildi. Eğer Ecclestone suçlu bulunursa, 10 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek.

Haberin Devamı

Ecclestone’un, Gribkowky’ye Formula 1 hisselerinin satışında yaklaşık 44 milyon dolar rüşvet vermekle suçlandığı ifade ediliyor. Gribrowski, bu parayı aldığı ve vergilenmediği gerekçesiyle 1,5 yıl önce 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!