ÖSYM'den ortaöğretim alan öğretmenliği uyarısı

Güncelleme Tarihi:

ÖSYMden ortaöğretim alan öğretmenliği uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 13:05

ÖSYM, üniversite tercihlerinde ortaöğretim alan öğretmenliği programlarına yer vermek isteyen adayların puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girmesi gerektiğini bildirdi.

Haberin Devamı

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) kapsamında 23 Mart'ta yapılan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) sonuçlarına göre, puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, isterlerse LYS'ye başvuru yapabilecek.

LYS'lere girme hakkı kazanan adaylardan, isteyenlerin başvuruları 21-30 Nisan'da alınacak. Başvuru süresi uzatılmayacak.

Yükseköğretim Genel Kurulu’nun (YÖK) kararı ile 2013-2014 öğretim yılında öğrenci alımı durdurulan eğitim fakültelerinin, ortaöğretim alan öğretmenliği programlarından, biyoloji öğretmenliği MF-2, coğrafya öğretmenliği TS-1, felsefe grubu öğretmenliği TM-3, fizik öğretmenliği MF-2, kimya öğretmenliği YGS-2, matematik öğretmenliği MF-1, tarih öğretmenliği TS-2, Türk dili ve edebiyatı öğretmenliği TS-2, belirtilen puan türlerinde, 2014-2015 öğretim yılından itibaren YÖK'ün 17 Nisan'da aldığı karar doğrultusunda öğrenci alınacak.

2014-ÖSYS'de bu programlara tercihlerinde yer vermek isteyen adayların puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili LYS'lere girmesi ve girmek istedikleri LYS'leri belirlerken bu duruma dikkat etmeleri gerekiyor.

ÖSYS Kılavuzunda YGS puan türü ile öğrenci alacağı duyurulan Turizm Fakültelerinin Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumları Mezunları (MTOK) için kontenjan ayrılan programlarına, 2014-ÖSYS'de YÖK'ün yeni kararı doğrultusunda programların genel kontenjanına ait LYS puanı ile öğrenci alınacak. ÖSYS'de bu programlara tercihlerinde yer vermek isteyen adayların da puanlarının hesaplanabilmesi için ilgili LYS'lere girmesi ve girmek istedikleri LYS'leri belirlerken bu duruma dikkat etmeleri gerekiyor.

Öğrenci alınacak turizm fakültesi programları ve puan türleri şöyle:

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.) TS-1
Rekreasyon Yönetimi (M.T.O.K.) TS-2
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (M.T.O.K.) TM-1
Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.) TM-1

Haberin Devamı

Tüm LYS'lere girmek adayların yararına olacak

Yeni açılacak programlar, puan türlerinde oluşabilecek değişiklikler gibi durumlar nedeniyle farklı alanlarda puan türlerinin hesaplanabilmesi için adayların LYS'lerin tamamında sınava girmeleri yararlarına olacak. Başvurularını tamamlamış adaylar da istedikleri takdirde girmek istedikleri LYS için sınav ücretini yatırarak ilgili LYS başvurularını başvuru süresi içinde yapabilecek. Konu ile ilgili bilgiye, ÖSYM'nin internet sayfasındaki, 2014-LYS başvuru bilgilerinde yer alan "LYS'ye Girme İsteği Değişikliği İsteyen Adayların İzleyeceği Yol" bölümünden ulaşılabilinecek.

Adayların, bireysel olarak internet veya bir başvuru merkezi aracılığıyla sınava başvuru işlemini tamamladıktan sonra LYS başvuru bilgilerini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden başvuru süresi içinde mutlaka kontrol etmesi ve aday başvuru kayıt bilgilerinin bir dökümünü edinmesi gerekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!