Öğrenciler Çanakkale Şehitliği'ni ziyaret edecek

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler Çanakkale Şehitliğini ziyaret edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 12:20

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Ankara Ticaret Odası (ATO) işbirliğinde, Ankara'nın farklı ilçelerinden 3 bin öğrenci Çanakkale Şehitliği gezisine gönderildi.

Haberin Devamı

Şehitliği ziyaret edecek öğrenciler için ATO Meclis Salonu'nda tören düzenlendi. Törende konuşan MEB Bakanı Nabi Avcı, ATO'ya katkılarından dolayı teşekkür ederek bu güzel faaliyetin tüm ticaret odaları ve STK'lara örnek olmasını dilediklerini söyledi.

Son 12 yılda yüz binlerce yeni derslik yaptıklarını anlatan Avcı, "Ama bir derslik var ki bu yüz binlercesine bedel, o da Çanakkale Şehitlikleri'dir. Şimdi gideceğiniz, göreceğiniz Çanakkale Şehitlikleri bizim en anlamlı dersliğimizdir" dedi.

Bakan Avcı, orada tarihin okunabildiğini ifade ederek, önemli birçok lisenin kayıtlarına bakıldığında 1915 yılında harp nedeniyle hiç mezun verilemediğini anlattı.

Öğrencilerin şehadetnamelerini Çanakkale'de aldıklarını kaydeden Avcı, "Milli Eğitim Bakanlığımız veya o günkü adıyla Maarif Vekaletimiz ve Milli Eğitim Bakanlığımız, bugüne kadar hiç kimseye bu kadar değerli, bu kadar anlamlı diploma yani şehadetname vermemiştir" diye konuştu.

Ziyarete gidecek öğrencilere gözlerini ve gönüllerini açık tutması ricasında bulunan Avcı, "Bizim de selamlarımızı, dualarımızı götürün" dedi.

"Çanakkale Savaşları, bir milletin, tarihini değiştireceğini dünyaya gösterdi"

İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt da eğitimin sadece sınıf ortamında yapılmadığına işaret ederek, gençleri kendi tarihleri ve değerleriyle de buluşturmak gerektiğini dile getirdi.

Bunun en önemli görevleri arasında yer aldığını belirten Bozkurt, ATO'yla yürütülen işbirliği kapsamında da 2005 yılından bu yana Ankara'nın farklı ilçelerinden 20 bine yakın öğrenci ve öğretmenin Çanakkale Şehitliği'ne götürüldüğünü bildirdi.

ATO Başkanı Salih Bezci, bu yıl 3 bin çocuğun ziyarete katıldığını söyledi. Çanakkale Zaferi'nin, Kurtuluş Savaşı'nın mayası olduğunu kaydeden Bezci, "Çanakkale Savaşları, bir milletin, tarihini değiştireceğini dünyaya göstermiştir. Çoğunluğu daha lise çağlarında olan gönüllü Türk ordusu midelerini imanlarıyla doldurarak düşmanlarını Çanakkale'den geçirmemiştir" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı ve ATO Başkanı Bezci, Çanakkale Şehitliği'ni ziyarete gidecek öğrencilere, Çanakkale Savaşı'nda şehid olan bir askerin günlüğünün konu edildiği "Allahaısmarladık" adlı kitabı ve İngilizce-Türkçe sözlük hediye etti.

MEB Bakanı Nabi Avcı ve beraberindekiler daha sonra öğrencileri ve öğretmenlerini otobüslere bindirerek Çanakkale'ye uğurladı.

BAKMADAN GEÇME!