Tabanca sesinden korkuyordu, atıcılıkta şampiyon oldu

Güncelleme Tarihi:

Tabanca sesinden korkuyordu, atıcılıkta şampiyon oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 12:03

Antrenmanlarda tabanca sesinden korkan sporcu, zamanla fobisini yenerek atıcılıkta Türkiye şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

Atıcılıkta Türkiye derecelerine sahip komşularının kızı Emine Alıcı'nın tavsiyesiyle yaklaşık bir yıl önce atıcılık sporuna başlayan Burakhan Kapudere, kısa sürede önemli başarıya imza attı. Antrenmana başladığı ilk dönemlerde attığı silahın sesinden korkan Kapudere, zamanla bu fobisini yendi.

Azmi ve yeteneği ile dikkat çeken Kapudere, Türkiye Atıcılık ve Avcılık Federasyonu tarafından Mersin'in Erdemli ilçesinde düzenlenen Havalı Silahlar Bahar Kupası'nda yıldız erkekler kategorisinde birinci oldu.

Kapudere, yaptığı açıklamada, arkadaşı Alıcı'nın kendisini atıcılık sporuna yönlendirdiğini söyledi.

Bunun üzerine atıcılık sporuna başladığını dile getiren Kapudere, "Antrenmanlarda kullandığım tabancanın sesinden bile korkuyordum ancak zamanla bu fobiyi yenerek Türkiye birinciliğine ulaştım. Çok çalışarak ülkeme madalyalar getirmek istiyorum" dedi. Ailesi ve antrenörünün desteğiyle başarıya ulaştığını vurgulayan Kapudere, kendisine spora başlamasını tavsiye eden Avcı'ya da teşekkür etti.

Üçüncü yarışmada Türkiye birinciliğini elde etti

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı da geleceğin sporcuların yetiştirmek adına yapılan girişimlerin sonuçsuz kalmamasına sevindiklerini dile getirdi.

Antrenör Yusuf Tuğsat ise Kapudere'nin bir yıllık çalışmanın ardından elde ettiği başarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Kapudere'nin, katıldığı üçüncü yarışmada Türkiye şampiyonluğuna ulaştığını hatırlatan Tuğsat, şöyle konuştu:

"Burakhan geldiğinde atılıcılık kabiliyeti olduğunu sezmiştik. Bir yıldır düzenli ve programlı bir şekilde çalıştık. Üçüncü yarışmasında 358 puanla Türkiye birincisi oldu. Gerçekten yetenekli bir sporcu ve gelecekte olimpiyatlara da gideceğine inanıyorum."

BAKMADAN GEÇME!