Çevreciler Kazdağları'nda buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Çevreciler Kazdağlarında buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 25, 2014 01:51

ÇANAKKALE'nin Bayramiç İlçesi'nde, 25-27 Nisan tarihleri arasında biraraya gelerek kamp yapacak olan çevrecilerin, Kazdağları'ndaki doğa katliamına "dur' diyecekleri bildirildi.

Haberin Devamı

Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Çanakkale Çevre Platformu ve Karabiga Temiz Doğa Derneği'nin "Kazdağları Seni Bekliyor" sloganıyla düzenlediği etkinliğe çevreciler şimdiden akın etmeye başladı. Buğday Ekolojik Yaşam Derneği, Yeniköy Ekolojik Yaşam Buğday Derneği, Zirve Dağcılık Doğa Sporları, Bursa Uludağ Çalışma ve Kent Konseyi ve Bozcaada Forumu'nun da aralarında bulunduğu birçok sivil toplum örgütünün de destek verdiği çevre etkinliğine katılımcılar çadırlarıyla gelecek. Katılımcıların bazıları da köylüler tarafından evlerde ağırlanacak. Etkinliğin ilk günü olan 25 Nisan'da Bayramiç Pazaryeri'nde düzenlenecek tohum takas şenliğinin ardından Evciler Köyü, Ayazma bölgesinde çadırlar kurulacak. Ertesi gün ise Kazdağları zirve yürüyüşünün ardından gece ateş etrafında Ayazma Mesire Yeri'nde forumlar düzenlenecek.

Haberin Devamı

Etkinlik, 27 Nisan'da Evciler Köyü'nde yerel sanatçcıların vereceği konser ve tiyatro gösterileriyle sona erecek.

"Çanakkale bölgesindeki altın madeni, termik santral, imar planı kazdağlarımızı tehdit ediyor diyen çevreciler Kazdağları'nda buluşacak" diyenleri biraraya geleceği belirtilen etkinliğin organizasyonunu yapan çevreci avukat Ali Furkan Oğuz, tüm doğaseverleri etkinliğe katılmaya davet etti.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!