Tiyatro Frankfurt'tan Türkçe tiyatro rüzgarı

Güncelleme Tarihi:

Tiyatro Frankfurttan Türkçe tiyatro rüzgarı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 10:42

Ferhan Şensoy'un yazdığı "Biri Bizi Dikizliyor" oyununun prömiyeri, 27 Nisan Pazar günü Frankfurt'ta gerçekleşecek.

Haberin Devamı

Frankfurt'ta faaliyet gösteren ve eserlerini Türkçe sahneleyen Tiyatro Frankfurt, önümüzdeki pazar günü tiyatroseverler için perdesini Ferhan Şensoy'un bir eseriyle açıyor.

Tiyatro Frankfurttan Türkçe tiyatro rüzgarı

Almanca çevirisinin üstyazı olarak sahneye yansıtılacağı "Biri Bizi Dikizliyor" adlı oyunda, Alman tiyatroseverler de Türk dostlarıyla birlikte eseri izleme olanağı bulacak.

Almanya'da yaşayan yeni nesillere Türkçe tiyatroyu tanıtmak, sevdirmek için tüm eserlerini Türkçe sahneleyen Tiyatro Frankfurt Genel Sanat Yönetmeni Kamil Kellecioğlu, sahneye koydukları yeni eseri Frankfurt merkezindeki Goethe'nin müze evinin yanındaki Cantatesaal Salonu'nda sergileyeceklerini söyledi. Ferhan Şensoy'un yazdığı eseri Serpil Demirci ile birlikte yöneten ve başrolünü üstlenen Kellecioğlu, pazar günü tüm tiyatroseverleri beklediklerini belirtti.

ÖNEMLİ BİR BAŞARI

Frankfurt ve çevresinde yaşayanlar için Türkçe tiyatronun büyük önemi olduğuna ve desteklenmesi gerektiğine dikkat çeken Frankfurt Belediyesi Meclis Üyesi Hilime Aslaner, "Frankfurt’un ortasında düzenli olarak Türkçe oyun sahnelemek çok önemli bir başarı. Bu oyun sadece bir tiyatro gösterisinden ibaret değil. Burada yaşayan Türk kökenli insanlarımız, Goethe’nin evinin yanında kendi dillerinde bir oyun sahneleyebiliyorlarsa, bu kendilerini Alman toplumuna kabul ettirdiklerinin en iyi göstergesidir” diye konuştu.

Tiyatro Frankfurt'un "Biri Bizi Dikizliyor" eseri, 27 Nisan Pazar günü saat 17.00'de Cantatesaal Hirschgraben 21, Frankfurt adresinde sahnelenecek.
Bilet için www.tiyatro-frankfurt.de web sitesinden veya 06131527737 telefonundan rezervasyon yaptırmak da mümkün.
Tiyatro Frankfurttan Türkçe tiyatro rüzgarı


Ferhan Şensoy'un yazdığı, Kamil Kellecioğlu ve Serpil Demirci'nin birlikte yönettiği, Gerhard Meier'in Almanca'ya çevirdiği, Dr. Gülen İpekabalı'nın dramaturgluğunu yaptığı eserin teknik kadrosu Serdar Türkyılmaz ve Özge Özübal'dan oluşuyor. Üstyazıları Nesrin Özaydın Özbek koordine ediyor, suflör Damla Çoban. Eserde şu sanatçılar rol alıyor: Kamil Kellecioğlu, Dilek Örnek, Handan Tıraş, Umut Kuzu, Haydar Akarsu, Başak Gülergin, Tolga Çiçek Barış, Akman Samet Akkoyun Dramaturg: Dr. Gülen İpek Abalı.

"Biri Bizi Gözetliyor"un konusu özetle şöyle:
"Annenin ve çocukların cep telefon faturaları ve kredi kartlarının ödenmesi gereken asgari tutarları arasında meydan muharebesi veren baba, ekonomik çözüm olarak, özel hayatlarını bir televizyon kanalına satmaya karar veriyor. Aile bireyleri önce buna karşı çıksalar da, sonunda 1 milyon kazanmak uğruna razı oluyorlar. Televizyon yönetmeni eve geliyor ve aileyi beğeniyor. Eve kameralar döşeniyor ve başlıyor `BİRİ BİZİ DİKİZLİYOR`, reklamlardan hemen sonra…Az sonra..."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!