Bu kızları ölüme ne sürükledi?

Güncelleme Tarihi:

Bu kızları ölüme ne sürükledi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 10:12

Samra K.'nın okul müdürü, modern bir hayat tarzı süren Samra'nın nasıl kısa süre içinde radikalleştiğine dair konuştu.

Haberin Devamı

Suriye'ye savaşmaya gittiklerini mektupta belirten ve sonra ortadan kaybolan kızlar hala bulunamadı. Samra K.'nın okul müdürü, modern bir hayat tarzı süren kızın gitgide nasıl radikalleştiğine dair konuştu.

SINIF ARKADAŞLARI RAHATSIZ OLDU

Heute gazetesinin haberine göre, Viyana'nın Favoriten semtinde okula giden Samra, Al Kaide'ye duyduğu yoğun ilgisi ile dikkat çekti.
Kısa zamanda değişen Samra, radikal düşüneceleriyle sınıf arkadaşlarını rahatsız etmeye başladı. Okul müdürü Peter Slanar, Samra'nın kendini bu fikirlerine kaptırdığını ifade etti. Burka giyerek fotoğraflarını sosyal medya üzerinden defalarca yayan Samra, arkadaşlarını da ikna etmeye çalıştı.

Bu kızları ölüme ne sürükledi

“I LOVE AL KAİDA”

Sınıfta tahtaya "I love Al Kaida" yazıp kalpler çizen Samra, Amerika'daki 11 Eylül olayların Amerika tarafından işlendiğini anlatıp duruyordu. Bunun üzerine Samra'nın annesini okula çağırmak zorunda kaldığını belirten Slanar, Samra'nın bu değişimin annesini çok korkuttuğunu ve kızını ocak ayında okuldan aldığını belirtti.

Interpol tarafından aranan Viyanalı Samra K. ve Sabina S. Suriye'ye savaşmaya gittiklerini mektupta belirterek ortadan kaybolmuştu. Viyana'dan İstanbul'a yola çıkan kızlar en son Adana'da görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!