Kısmet açan karnaval

Güncelleme Tarihi:

Kısmet açan karnaval
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 10:11

Pazartesi sabahı müthiş bir yorgunlukla uyandım ama en güzel yorgunluktu... Sebebi Ali Haydar Bozkurt... Bütün Adanalıların ve Adana’ya gelen konukların eğlenmekle canını çıkardı.

Haberin Devamı

Hiçbir ticari amaç güdülmeden yola çıkıldı ve amacından şaşmadan da bu iş devam ediyor… Amaç tamamen çok güzel bir duyguyu paylaşarak, el ele yaşayabilmek… Ve öyle de oluyor hem de en başarılı haliyle… Kısacası hepimiz geçtiğimiz hafta “Nisan da Adana’da” dedik…

Sizi bilmem ama biz fenaaaa eğlendik!

Ben nasıl eğlenebilirim ki? Her yarım saate bir yerlere yetişmeye çalışıyorum. Açılışı var gidiyorsun, arkada sorun oluyor ona koşuyorsun. Ben işin keyfini insanları dinlerken çıkarıyorum, anlıyorum!

Ne kadar para gitti?

Geçen seneden daha az! Geçen sene 260 bin artı KDV’ydi bu sene 240 bin artı KDV filan.

O gün akşam Onur Baştürk partisinden çıktıktan sonra biraz Ziyapaşa’yı yürüyelim dedik. Ve yürürken misss gibi portakal çiçeği kokuyordu ve ağaç yokken! Neydi o?

Haberin Devamı

ADATUB var ya onlar esans yaptılar. 3 gün boyunca makine ile koku püskürtüler!

Süppeeer!!!!

Herkes şaşırdı…

Geri dönüşümler nasıl?

Karnaval olana kadar neredeyse %80-90’nını takip ettim ama karnaval bitti halaaa %10’nunu anca takip etmişimdir, o kadar ki yoğun geri dönüşümler var! Sosyal medya patladı neredeyse!

Twitter’da TT listesine girmiş doğru mu?

Evet, ilk 10’a girdik! Hatta o gün o meydanda 3G çöküntüsü oldu, olmasaydı eminim birinci sırada olurdu.

“Maya tutar mı?” endişeleri, düşünceleri artık kalmamıştır herhalde? Maya tuttu ve herkes yemeğe başladı…

Maya patladı yaaa!!!! (Gülüyor) Karnaval boyunca otellerde, restoranlarda yer yoktu. Mesela Emre Karayel havaalanında taksiye binmiş. Taksici “Allah bu işi yapandan razı olsun daha öğlen olmadan kaçıncı müşterim oldu” demiş… Bunlar işin ekonomik tarafı, biliyorsun biz işin duygusalındaydık ilk.

Adana için çok aykırı sanılan birçok şeyin aslında, özlenen beklenen heveslenilen şeyler olduğunu gördük!

Tabi ya, hepimizin herkesin içinde varmış. Tango yapan, halay çeken her renkten insan… Herkes sokaklarda dans etti. Bakın bir tane bile olay da çıkmadı! Herkes çok hoşgörülü, saygılı eğlencelilerdi

Benim yüzümden belki hastaneye düşen olmuştur, o portakalları dağıtırken kafalara gözlere denk geldi hep!

Haberin Devamı

(Gülüyor) Olabilir. O da süperdi ama karnaval havasını herkes her şekilde sonuna kadar yaşadı!

Bu süre uzayabilir mi?

Bence kesin 5 güne çıkarılması lazım ki çıkartacağız da. Geçen sene 39 aktivite başvurusu oldu, bu sene 87’ye çıktı… Ve kentin 6 merkezinde sahne oluşturabildik. Buna rağmen zaman yetmiyor ve aynı anda ayrı yerlerde sahne oluyor insanlar karıştırıyor nereye gitsek diye.

Seneye neler olacak?

Bütün aktivitelere yetiştim de geldim, karnavalı bitirdim deme şansınız olmayacak! Buna mı gideyim, şuna mı gideyim olacak. Zaten bence biraz keyfi de orada. Hayalimiz her mahalleye semte gitmek. Hatta gönlümden geçen Pozantı, Aladağ, Ceyhan buralarda da aktiviteler olması.

Haberin Devamı

Kamyon kamyon insanlar gelmeli bence merkeze!

Açılış dediğimiz gün evet herkes buraya akmalı, büyük coşku oluşmalı.

Tahmini kaç kişi vardı?

Sadece kortejde 30-40 bin deniliyor. Meydana geliş de 100bini bulduğu söyleniyor net rakamlar değil bunlar.

Sohbet sırasında taraftar hakkında konuşmuştuk, o konuya değinelim biraz. Adanaspor vardı ama Demirspor’da katılım pek yok diye…

Evet evet buradan da açıklık getirelim, bu konu süper oldu. Demirsporlular neden yok diye eleştiri yapıyorlar, kimseye davet yapmadık. Adanasporlular bize 2 yıldır başvuruyor, geleceğiz yürüyeceğiz diye. Bu takımlarla alakalı değil, şehirle alakalı. Bakın karnavalda bütün partilerden seçilen belediye başkanlarına renginizi bırakın gelin dedik.

Haberin Devamı

Ne kadar güzel bir çağırı!

Evet… O gün dedik ki herkes halk, herkes Adanalı… Siyaset yok, rengimiz yok. Rica ediyorum Demirsporlular da gelsin, katılsınlar… Coşkuyu hep beraber yaşayalım.

Bu karnavalda özlenen kareler vardı…

Kesinlikle, el ele çıktık herkesin karşısına. Bunlar çok güzel ve çok önemli şeyler… O gün siyasetsiz bir gündü. Herkes birlikte hareket ettiği zaman Adana kazanıyor aslında!

Bu karnavaldan sonra biz aşık olduk diye size gelen var mı?

Bir çift tanıyorum. Geçen sene karnavalda tanışmışlar, karnaval sonrası bana söylediler. İkisi de Adana’da yaşamıyor burada aşk başlamış. Gördüğünüz gibi portakal çiçeği ve karnavalı kısmet de açıyor! (Gülüyor)

Haberin Devamı

Geçen sene de söylemiştim saçma sapan bir aşk söz konusu olursa sebebi sizsiniz diye!

(Gülüyor) Valla portakal çiçeği kokularının o atmosferi sağladığı doğru ama aşık olduğunuz kişi ile ilgili karakteristik bilgi veremiyoruz…

Karnaval sonrasında tüm olan biteni sinema filmi izlerken gibi oturup izliyor musunuz?

Evet! O kadar çok fotoğraf baktım video izledim ki, halaaaa da izliyorum! Bir de izlerken eksik neyimiz var diye bakıyorum.

Mesela var mıydı?

Kortejde iki bandomuz var, arkada kalanlar da müziği duysun istedik ama öyle bir büyük kortej oldu ki bu kez ortada yürüyenler müziği duymadı. Ya bando çok olacak ya da o müzik sistemlerinin kurulması lazım, bunu çözmek gerekiyor.

Mekan sahipleri galiba bir aylık hasılatı çıkarmıştır?

Duyduğum, gördüğüm hepsinde “Allah razı olsun komple doluyduk. Hiç bu kadar yoğunluk yaşamamıştık, ek sandalyeler çıkardık” cümlelerini duydum. Zaten bu karnavalların bir ucu esnafa ulaşır. Geçen sene daha farklı planlarım var. İstanbul ve Ankara’da Shopping Fest yapılır, hem indirim olur hem de geç saatlere kadar açık olur. Adana Shopping Fest neden olmasın?

Nereye gider bu karnaval?

8 ülkeden dans grupları dans için başvurdu ama bütçemiz yoktu. Bu yıldan ulaşmış durumdayız ama paramız olmadığı için uçağı ve oteli karşılayamadık. Onlar gösteri parası da almayacaklardı.

Siyasilerden yana şikayet vardı, davet edilmedik diye?

Kimseye asılı davet yaptırmadık. 2 yıldır her yerde yazıyoruz söylüyoruz, halkın karnavalıdır, herkes davetlidir. Ne belediye başkanlarına ne Valiye davetiye gitmedi. Ne STK’lara ne odalara…

Sizi en etkileyen aktivite?

Hepsini göremedim videolarla takip ettiğim kadarıyla Türk Choopper vardı! Karnaval bittikten sonra da 600 motorla seneye katılıyoruz dediler ve 1 hafta kalıp çadırlarında konaklayacaklar. Sokak konserleri çok hoşuma gitti. Resim sergisi, fotoğraf sergisi çok çok güzeldi.

Birçok kişi sizin siyasete gireceğinizi düşünüyordu. Artık seçim de bitti, düşünmüyorlardır sanırım?

(Gülüyor) Yaa evet!!! Çok şükür artık inanmışlardır da… Şimdi de genel seçim konuşanlar var kesinlikle yok! Aslaaa niyetim yok. Beyaz kağıda imza mı atayım ne yapayım! Benim hiç hayalimde siyaset olmadı ama başkasına dair var. Mesela iki adayım var hayalimde ki kendilerinin bile bundan haberi yok. Ayşe Arman mesela Belediye Başkanı olsa, İlhami Günsel de Milletvekili olmalı bana göre. İkisi de fena donanımlı ve kentin insanları…

Kesilen turunç ağaçları oldu, yeni yönetimler de gelmişken onlara söylemek istedikleriniz var mı?

Yeni Belediye Başkanlarımızdan ricamız, bulvarlardaki farklı ve halkın sevmediği ağaçlar yerine, yeniden turunç ağaçları dikmeleridir

Römorkta benimle olan bir küçük kız vardı Nehir Acar. Mutluluktan zıplıyordu “İnsanları mutlu etmeye bayılıyorum” diye diye coştu!

Yaaa bakın işte o çocuk hayatı boyunca o anı unutmayacak!

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Ben yıllarca her nisanda bu şehrin sokaklarında yürüdüm, sağlığım olduğu sürece de devam edeceğim. Hayalimdi herkes görsün Adana halkı da yaşasın. Ben 3-5 sene sonra otel sayılarının artması gerektiğini görüyorum, restoran sayısının artması gerektiğini görüyorum ve bütün bunların yanı sıra da bu karnaval bana göre Adananın siyasi yapısına bile olumlu anlamda katkı sağlayacaktır. Bir araya gelince neler başarılacağını gösterdi bu karnaval. Yürürken gülen insanları görmek hoşuma gidiyor. Bu bin yıl sonra bile devam edecek bir işin tohumunu attık. Ve o torunlar diyecek ki “Dedem Anneannem bu karnavalda ilk yürüyenlerden”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!