15 ay sonra serbest

Güncelleme Tarihi:

15 ay sonra serbest
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:23

Eğitim-Sen (Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası) İstanbul 5 No’lu Şube yöneticisi olan ve DHKP/C’nin memur yapılanması içinde yer aldığı öne sürülen 25 yıllık öğretmen Mehmet Sarı, suç vasfının değişme ihtimali dikkate alınarak ve yurtdışana çıkış yasağı konularak tahliye edildi.

Haberin Devamı

19 Şubat 2013’de 28 ilde yapılan operasyonla gözaltına alınarak tutuklanan ve 21 Nisan 2014’de tahliye edilen Sarı, gözaltına alınışı, Metris ve Kocaeli 2 No’lu F Tipi cezaevindeki günlerini şöyle anlattı:

BASKIN VAHŞETTİ

-“Bize baskın yapılması tam bir vahşetti. 9 ve 13 yaşında 2 çocuğum var. Sabah 06.00’da kapımı koçbaşı ile kırmak istediler. Yataktan fırladım, kapıya gittiğimde, ‘Aç yoksa kırarız’ dediler. Zile basmak yok. Bir anda silahla uyandırdılar. Gözümüze ışık tuttular. Beni yere fırlattılar. Çocukların odasına bile silahla girdiler. Ve o çocuklar 1 saat yorganı kafalarına çekip korkudan kalkmadılar. ‘Çocuk var, yavaş olun’ diye bağırmamıza rağmen, çocuklarımı bile silahla uyandırıldı.
-Türkiye’de yaşayan hiç kimse, ‘Cezaevine girmem, bana bir şey olmaz’ diye düşünmemeli. Bizim demek herhalde böyle bir psikolojik hazırlığımız yokmuş. Tutuklandıktan sonra hücrenin içine girinceye kadar ben işin ciddiyetine varmamıştım. Hücrenin demir kapısı üzerime kapandığı zaman, tek başıma kaldığım zaman işte ‘Ben burada tutsağım’ dedim.
-Cezaevine girdiğimin 9. ayında annemi kaybettim. Bence benim yaşadığım durum, onun vakitsiz gitmesine neden oldu. O gün beni niye aldılar, cevap yok. Dün beni niye bıraktılar, yine cevap yok. Beni bırakırken karara yazmış, ‘Suç vasfının değişme ihtimali’ diye. Bir ay önce yok muydu bu ihtimal? ‘İstenen cezanın alt ve üst sınırı’ diyor. Bir ay önce yok muydu? 21 Nisan’da sabah saatlerinde itiraz yapıldı. Biz yine tahliye edilmeyi beklemiyorduk. Gardiyan ‘Tahliye oluyorsunuz’ deyince sevinçten çığlık attım.”

UYKUDA SIÇRAMAK

Haberin Devamı

Eşi cezaevine girdikten sonra çocukları 9 yaşındaki Boran ve 13 yaşındaki Kardelen ile zor bir süreç yaşadığını anlatan Sevim Sarı ise “Geceleri kızımın hıçkırık sesi ile uyanıyordum. Oğlumla 2 aya yakın birlikte yattık ve geceleri sürekli sıçrayarak uyanıyordu. Çok cıvıl cıvıl bir çocuktu ancak içine kapandı. Bu çocuklarıma yaşattıklarını nasıl ödeyecekler” dedi. Öğretmen Sarı, cezaevinden gönderdiği mektupta, DHKP/C’nin ‘memur yapılanmasına’ yönelik operasyon kapsamında tutuklanan 72 kişi arasında yer aldığını belirtmiş, 64 kişinin tahliye edildiğini, sadece kendisi dahil 8 kişinin tutuklu kaldığını söylemişti. Hakkında hiçbir somut suçlama olmamasına rağmen haksız yere tutuklandığını ifade eden Sarı, “Sizlerin çığlığımıza ses olmanızı, mağduriyetimizi duyurmanızı istiyoruz” demişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!