1’inci Meclis buluşması

Güncelleme Tarihi:

1’inci Meclis buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:23

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 94. yıldönümü, dün tüm yurtta coşkuyla kutlandı. Başbakan Tayyip Erdoğan, 2 yıl aradan sonra dünkü törenlere katıldı.

Haberin Devamı

Erdoğan, 2012 ve 2013’teki kutlamalarda Anıtkabir’deki törenlere katılamamıştı. Dün ilk tören Meclis’teki Atatürk Anıtı önünde düzenlendi. Bu törenin ardından devlet erkanı Anıtkabir’de bir araya geldi. TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in, Atatürk’ün mozolesine çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Saat 09.45’te de Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve beraberindeki çocuklar Anıtkabir’e geldi. Avcı ve beraberindeki öğretmen ve öğrenci heyeti mozoleye çelenk konulmasının ardından Anıtkabir’den ayrıldı. 1’inci Meclis’te düzenlenen törene bu yıl Başbakan Erdoğan da katıldı.

Törende Çiçek’in yanı sıra Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, MHP Lideri Bahçeli, bazı bakanlar ile AK Parti, CHP ve MHP vekilleri yer aldı. Çiçek, törendeki konuşmasında, “Milletin arasına fitne girdiğinde, devlet yönetiminde zaaf meydana geldiğinde hürriyet ve istiklalin tehlikeye düşmesi kaçınılmazdır. Bu durum günümüzde de geçerlidir” dedi. 1’inci Meclis’te, BDP Muş Milletvekili Sakık, MHP Lideri Bahçeli’nin yanına gelerek bayram tebriğinde bulundu. Çiçek, TBMM Tören Salonu’nda da kutlamaları kabul etti. Başbakan Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, CHP Lideri Kılıçdaroğlu, MHP Lideri Bahçeli, Danıştay Başkanı Zerrin Güngör ve Sayıştay Başkanı Recai Akyel başta olmak üzere çok sayıda siyasetçi, asker ve bürokrat Çiçek’e tebriklerini sundu. Yurtdışında olması nedeniyle törene katılamayan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’i temsilen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, diğer kuvvet komutanları ile birlikte Çiçek’e tebriklerini iletti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!