Mustafa Kemal'in Askerleriyiz

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Kemalin Askerleriyiz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:23

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tüm yurtta düzenlenen çeşitli etkinliklerle şenlik havasında kutlandı. Kutlamalar kapsamında oyunlar oynayıp şarkılar söyleyen öğrencilerin gösterileri, veli ve öğretmenleri tarafından alkışlarla izlendi.

Mustafa Kemalin Askerleriyiz
Ata Selfie'si

Haberin Devamı

Çok sayıda öğrenci, Türk bayraklarıyla katıldıkları törenlerde ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları attı. Aileleriyle Anıtkabir ziyaretinde bulunan çocuklara ise balon ve Kurtuluş Savaşı’nı anlatan çizgi romanlar dağıtıldı. Ülke çapında 23 Nisan manzaraları şöyle:

-BURSA’da düzenlenen kutlamalarda, kortejde bulunan bazı ilkokul öğrencileri, ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganlarıyla yürüdü. Öğrenciler Diyarbakır’da da “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” diye atkı ve pankart açtı. -Kırklareli’nde BJK taraftarı 3 kişi “Vatanı korumak çocukla başlar” pankartıyla yürüdü.
-ANKARA Anıtkabir’e gelen çocuklara balon, pamuk şeker ve Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı çizgi romanlar dağıtıldı. Atatürk ve Çocuk Dergisi, Çanakkale Şehitleri Kitabı, Atatürk’ün fotoğraflarından oluşan kartpostallar Anıtkabir ziyaretçilerine hediye edildi. Ellerinde bayraklar ve karanfillerle Anıtkabir’e gelen aileler, önce Atatürk’ün mozolesini ziyaret ederek çiçek bıraktı, dua ettiler. Aileler daha sonra Anıtkabir avlusunda son günlerde dünyada moda haline gelen cep telefonları ile selfie fotoğrafı çektiler.
-SAMSUN’un Kazım Orbay İlkokulu bahçesinde düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları veliler tarafından ilgiyle izlendi. Öğrenciler Atatürk resmi ve bayrak açtı.
-ISPARTA Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü’nce düzenlenen etkinlikte polis üniforması giydirilen anaokulu öğrencileri kask takarak motosiklete bindi.
-ORDU’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenen yarışmalarda veliler yarıştı, çocuklar da onları seyredip eğlendi. Velilerin sandalye kapma, ip yardımıyla gözü kapalı olarak patates taşıma gibi yarışmalarını çocuklar büyük bir ilgiyle izledi.
-KAHRAMANMARAŞ’ta Ahmet Bayazıt İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programda öğrenciler, gelin başı açma sahnesini canlandırdı. Başı duvaklı gelini canlandıran kız öğrencinin, damat adaylarının para, altın, mücevher, gül, araba ile ev anahtarı hediyelerini atıp, kendisine Türk bayrağı hediye eden bir gence duvağını açması ilgiyle izlendi.
-ADANA’da İstasyon Meydanı’ndaki törene çok sayıda öğrenci katıldı. Törende Akdeniz Anaokulu öğrencileri ‘Ispanaklı Yumurta’ adlı bir gösteri yaptı.
-AKSARAY’da bayram, Kent Meydanı’nda törenlerle kutlandı. Törende öğrenciler Sanatçı Barış Manço’nun şarkılarını seslendirdiler.

Haberin Devamı

Bayrama özel

Mustafa Kemalin Askerleriyiz

Haberin Devamı

GOOGLE, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel logo hazırladı. Google ana sayfasındaki ‘doodle’ olarak adlandırılan logoda, çocukların yaptığı, üzerinde Türk bayrağı ile kız ve erkek çocukları bulunan çeşitli çizimlere yer verildi.

Şenlikte 4 gözaltı

İSTANBUL Eyüp Feshane'deki resmi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliğinde ‘Berkin Elvan Ölümsüzdür’ pankartı açıp slogan atan 4 lise öğrencisi gözaltına alındı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, öğrencilere ödül vermek için sahneye çıktığı sırada slogan atıp pankart açan 1’i erkek 1’i kız 2 öğrenci gözaltına alındı. Yaka paça götürülen 2 kişi, kapalı alana alındı ve polis kapıları kapatarak görüntü alınmasını engelledi. Tören sürerken slogan atmaya başlayan 1 çocuk daha gözaltına alınırken olayı görüntülemeye çalışan DHA kameramanı Ünsal Çakın bir sivil polisin saldırısına uğradı. Bu arada 1 çocuk daha gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevkedilen Ali Ü. (18), Ayçe İdil K.(16), Alican D. (15) ve Sibel O. (18) savcılık ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldılar. m Burcu PURTUL UÇAR

Haberin Devamı

23 Nisan Berkin’e

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis’teki konuşmasında bayramı Berkin Elvan’a adadı ve şöyle dedi: “Çocuklarımızın ufkunu kin ve nefretle değil, sevgi ve dürüstlükle çizdiğimiz takdirde ülkemiz kalkınır ve ilerler. Biz çocuklarımızı bilime dayalı, sevgiyle dolu, nefretten uzak, yüzünü geleceğe dönmüş bir eğitim sistemiyle yetiştirmek istiyoruz. Biz çocuklarımızı küreselleşen dünyaya uyumlu, haberleşme ve iletişim olanaklarını etkin bir şekilde kullanan ve yaşadıkları dünyayı sorgulayan bireyler olarak yetiştirmek istiyoruz. Çünkü biliyoruz ki özgür ve eşit bir gelecek, özgürce yetişen nesillerle mümkündür. Bu yıl grubum adına 23 Nisan bayramını, temel hak ve özgürlükleri için canlarını feda eden gençlerimizin ve bir sabah evinden çıkarak Türkiye halkının kalbine gömülen Berkin Elvan’ın güzel anısına adıyorum.”

BAKMADAN GEÇME!