‘Dice Kayek’ imzalı evler

Güncelleme Tarihi:

‘Dice Kayek’ imzalı evler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:32

İSTİNYE’deki projesini Porsche’nin tasarımıyla hayata geçiren Toya Yapı, Basın Ekspres’teki yeni projesi için uluslararası tasarım ve moda markası Dice Kayek ile işbirliği yaptı.

Haberin Devamı

100 milyon dolar yatırım değerine sahip ‘Toya Moda’ projesinin mimarı ise Bünyamin Derman. 486 konut ve 35 ticari üniteden oluşan projede iç ve dış mekanlardan kapı numaralarına kadar ne noktada tasarım ön plana çıktı. Dice Kayek markasının yaratıcıları Ayşe ve Ece Ege modada 21 yılı geride bıraktıklarını ve ilk kez bir inşaat firması için çalıştıklarını söyledi. Ege kardeşler geçen yıl Victoria & Albert Müzesi’nin Jameel Prize ödülünü kazanmıştı.

SATILIK KONUT İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

YÜZDE 15’İNİ SATTI

Toya Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Topaloğlu, 100 bin metrekare inşaat alanına sahip projede hafriyat çalışmalarında sona geldiklerini ve yakın zamanda temel atacaklarını söyledi. 15 gün önce ön satışlara başladıklarını ve projedeki dairelerin yüzde 15’ini sattıklarını belirten Topaloğlu, “Toya Moda’da konut fiyatları KDV dahil olarak 185 bin liradan başlıyor, 650 bin liraya kadar yükseliyor. Projeyi 2.5 yıl içinde tamamlayacağız” dedi. Topaloğlu, 4 blokta oluşan projede büyüklükleri 37 ile 151 metrekare arasında değişen stüdyo, 1+1, 2+1 ve 3+1 daireler yer aldığını kaydetti.

FARKLI PROJE YAPILMIYOR

Konut sektöründe hareketli günler yaşandığını belirten Topaloğlu, “Gayrimenkulde birbirinden farklı olmayan konutlar üretiliyor. Biz fark yaratmak adına uluslararası tasarım ve modacılarla çalışıyoruz. Bundan sonraki projelerde de böyle olacak” dedi. Toya Moda projesinde arsa sahibinin Erdemoğlu Holding olduğunu belirten Topaloğlu, hasılat paylaşımı modeliyle hayata geçirdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Konut projeleri ölü doğuyor

BASIN Ekspres bölgesindeki kentsel dönüşüme dikkat çeken Mimar Bünyamin Derman, “Master plan olmadan yapılan tüm dönüşüm projeleri ölü doğuyor. Nitelikli konut üretiliyor ama İstanbul’un gelecekte nasıl bir yer olacağına dair en ufak fikrimiz yok. Toya Moda ise yüksekliği ve kente değen mimarisi ile bölgedeki dönüşümde öncü olabilecek bir proje” dedi.

Ataşehir’den vazgeçmiyor

K Yapı ve Solid İnşaat tarafından inşa edilen Trendist Ataşehir projesi’nin yüzde 55’i satıldı. Projenin inşaatında yüzde 30 seviyesine geldiklerini söyleyen K Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Murat Karaduman, “Projede 424 daire 6 ay içinde satıldı. Biz de Yine Ataşehir’de konut, rezidans, ofis ve otelden oluşan bir proje planlıyoruz. 250 bin metrekare satılabilir alana sahip projemiz Trendist’ten daha büyük olacak. Yılsonunda veya 2015 başında satışa çıkaracağız” dedi.

ŞEHİR PARKINA KOMŞU

Trendist Ataşehir’in Ataşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek 110 dönümlük Ata Park’ı ile komşu olacağını söyleyen Karaduman, “Projenin yapımına da 2014 yılında başlanması planlanıyor. Bizde parkın belli bölümünü ücretsiz yapalım istedik ancak belediye kabul etmedi. Hollandalı bir firmanın tasarladığı parkta spor alanı, akvaryum, gölet alanı gibi farklı bölümler olacak” dedi. Murat Karaduman, Trendist projesinde konutların kısa sürede yüzde 17 prim yaptığını, tamamlandığında da yüzde 45 oranını yakalayacağını söyledi. Karaduman, proje kapsamındaki 43 adet cadde dükkanı eylülde satışa sunacaklarını dile getirdi.
Trendist Ataşehir’de iki alternatifli ödeme planı başlatıldı. Yüzde 5 peşinat avantajı sunan kampanya süresince peşinatın geri kalan kısmı yani yüzde 20’si bir yıl ertelenebilecek. Kampanya kapsamında 15 bin TL ile 48 bin TL arasında değişen peşinat fiyatlarıyla Trendist Ataşehir’den daire sahibi olunabilecek. İkinci ödeme alternatifinde ise yüzde 50’si peşin olmak üzere dairenin geri kalan yüzde 50’si vade farksız taksitlendirme imkanı ile proje tarafından finanse edilebilecek.

Haberin Devamı

Tarihi köşke restorasyon

İSTANBUL Anadolu Yakası Kadıköy’de yer alan ve eskiden, Abdülhamid’i tahttan indiren Mayokan Ailesi’ne ait Mayokan Köşkü’nü 2005 yılında satın alan K Yapı, burada da yeni bir projeye başlıyor. K Yapı, ikinci derece tarihi eser konumunda olan köşkün restoresi ile hemen yan tarafında 60 dairelik bir proje yapmaya hazırlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!