Bu millete bu eziyet fazla

Güncelleme Tarihi:

Bu millete bu eziyet fazla
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 01:23

MUHALEFET partilerinden açıklamaya özetle şu tepkiler geldi:

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: “Bunun değerlendirilecek hiçbir yanı yok. Bu millete bu kadar eziyet fazla. Türkiye’nin milli meselelerine bu denli yabancılaşmış, tarihi hakikatleri çarpıtarak pusuda bekleyen mihrakların eline bu kadar koz verme amacında olmuş ikinci bir siyasi şahsiyete rastlanmamıştır. Başbakan, Erivan ağzıyla mesaj yayınlamış, ‘Diaspora Lobisi’nin gözüne girmek için sevimlilik yarışına girmiştir. Sırf Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde, çıkar lobilerinin desteğini alabilmek için sözde Ermeni soykırım uydurmasını tanıma ve özür dileme sınırına gelmiştir. Aziz ecdadımıza nankörlük yapmıştır.”

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu: “Başbakan’ın bu beyanatı insanları tahrik ediyor. İlk defa yapılıyor böyle bir açıklama. Biraz daha cesaretli olsaydı, herhalde özür dileyecekti. ABD Senatosu’na gelmeden önce kabul edilen metinin, kabul edilmemesi için taviz niteliği taşıyor diye düşünüyorum.”

Haberin Devamı

ZAMANLAMA MANİDAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu: “CHP olarak 20. yüzyılın başlarındaki olaylarda hayatlarını kaybeden insanların torunları varsa hepsinin acılarını paylaşırız. Başbakan’ın açıklamasında en dikkati çekici kavram taziye; bu bütün dinlerde var olan kutsal, saygıdeğer bir kavram. Hiçbir sakınca yok. Ama hangi ortamda, hangi vesile ile? Niçin yıllarca iktidarda olan bir başbakan 2014’ü seçiyor? AKP ve Başbakan din, yargı, eğitim gibi her alanı siyasallaştırdı. Bir tarih alanı kalmıştı. Şimdi Türklerin, Ermenlerin ve diğer insanların tarihini de siyasi istismar konusu yapıyor. Biz bu zihniyete karşıyız.”
İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek: "Bu açıklamayı yapan Türkiye Başbakanı olsaydı, 'diz çöktü' derdim. Bu açıklamayı ancak emperyalizmin sözcüsü yapabilir.”
9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel: “O günler çok acı ve zor günlerdi. O günleri esefle ve acıyla karşılıyoruz. (Başbakan Erdoğan’ın) Kişisel hakkıdır.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!