Kırım Kongo iki can aldı

Güncelleme Tarihi:

Kırım Kongo iki can aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 17:42

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı Sivas ve Tokat'ta iki can aldı.

Haberin Devamı

SİVAS’ta kene ısırmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesi ile tedavi altına alınan TIR şoförü 42 yaşındaki Mehmet Selim Doğala yaşamını yitirdi.

Mersin’in Yenişehir Mahallesi’nde yaşayan evli 8 çocuk babası TIR şöförü Mehmet Selim Doğala geçen hafta Gürcistan’dan yüklediği yük ile Trabzon’a geldi. Burada rahatsızlanan Mehmet Selim Doğala, yapılan tahliller sonunda KKKA şüphesi ile Trabzon’dan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi enfeksiyon hastalıkları servisine sevk edilerek tedaviye alındı.

Doğala, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Mehmet Selim Doğala’nın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Mersin’e götürüldü. Vücudunda kene bulunamayan Doğala’nın kene ısırması sonucu mu yoksa başka bir yolla mı rahatsızlığa yakalandığı anlaşılamadı.

10 GÜNDÜR KKKA TEDAVİSİ GÖREN KADIN ÖLDÜ

Haberin Devamı

TOKAT’ta kene ısırmasıyla bulaşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı tanısıyla 10 gündür tedavi altında tutulan 4 çocuk annesi 54 yaşındaki Arife Ertürk yaşamını yitirdi.

Tokat merkeze bağlı Akbelen köyünde yaşayan Arife Ertürk, baş ağırısı rahatsızlığı nedeniyle yakınları tarafından Tokat Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada ilk tedavisi yapılan Ertürk, KKKA tanısıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edildi. Hastanenin yoğun bakım servisinde 10 gündür tedavi altında tutulan Ertürk, bu sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Ertürk’ün cenazesi daha sonra hastane morguna kaldırıldı. Yakınlarına naylona sarılı tabutla teslim edilen Ertürk’ün cenazesi, köyüne götürüldü. İlk olarak yaşadığı evin önüne getirilen cenaze için helallik alındı. Bu sırada Arife Ertürk’ün eşi İbrahim Ertürk ile yakınları gözyaşına boğuldu. Öğlen namazının ardından cenaze aracıyla köy mezarlığına götürülen Arife Ertürk’ün cenazesi özel eldiven giyen kişilerin omzunda musalla taşına konuldu. Kılınan namazın ardından cenaze defnedileceği alana getirildi. Burada sağlık görevlilerinin eşliğinde tabut içerisinde iple sarılarak mezarlığa indirilen cenaze ardından toprağa verildi. Ertürk’ün hastaneye geldiğinde vücuduna yapışık bir kene bulunmadığı, kendisinin de görmediğini söylediği öğrenilirken, farkında olmadan vücuduna yapışan keneyi kopardığı ve bu nedenle rahatsızlandığı üzerinde duruluyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!