Alman bakanın koltuğuna Türk öğrenci oturdu

Güncelleme Tarihi:

Alman bakanın koltuğuna Türk öğrenci oturdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 17:13

Bu yıl Almanya'da da federal düzeyde 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı. Kutlamalar kapsamında Federal Aile, Yaşlılar, Kadınlar ve Gençlik Bakanı Manuela Schwesig, makamını 12 yaşındaki Ceren Yüksekkol'a devretti.

Haberin Devamı

Bakan Schwesig dün Berlin'de bakanlıkta Türk çocuk tiyatro grubu “Theater28” oyuncularını makamında kabul etti. Onu kız, dördü erkek toplam 14 çocuğa grubun eğitmeni Ufuk Güldü, Almanya Türk toplumu Genel (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat ve TGD Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Demir de çocuklara eşlik etti. Bakan Schwesig, aşağı inerek çocukları Türkçe “Hoşgeldiniz” diyerek karşıladı. Ardından çocuklara ,“Nasıl doğru söyledim mi” diye sordu. Tek tek çocuklarla tanışan Bakan Schwesig “Bana Manuela deyin. Ben de sizi isminizle çağırıyorum” dedi.

Alman bakanın koltuğuna Türk öğrenci oturdu

“ŞİMDİ BAKANSIN”
Bakan, her çocuğa içinde okul malzemesi bulunan bir hediye torbası verdi. Kendi elleriyle çocuklara meyve suyu ve çikolata da ikram eden bakan, ardından tüm çocukları makam odasına çıkardı. Burada ilk önce grup adına 12 yaşındaki Ceren Yüksekol'u koltuğuna oturttu. Makamını devrettiği Ceren'e yeşil kalem ve bir de boş kağıt veren Bakan “Şimdi sen bakan oldun. Ne istiyorsan bu kağıda yaz. Sana yeşil kalem veriyorum. Çünkü bakanlar isteklerini yeşil kalemle yazar” dedi. Bakan koltuğuna oturan Ceren Yüksekkol, “Tiyatro ve sanata önem verilmeli ve sanata daha çok yatırım yapılmalı. Tiyatro herkes oynayabilir. Herkesin içinde gizli bir yetenek vardı” notunu yazdığı kağıdı imzaladı.

Haberin Devamı

Alman bakanın koltuğuna Türk öğrenci oturdu

TİYATROYA ÖNEM VERİLMESİ
Bakan Schwesig daha sonra diğer çocukları da sırayla koltuğa oturttu ve “bakan olmak nasıl bir duygu” diye tek tek sordu. Çocukların kimi “pek bir farkı yok” derken kimi de koltuğun çok rahat olduğunu söyledi. Çocukların verdiği cevap karşısında Bakan Schwesig zaman zaman güldü. Bakan koltuğuna oturan her çocuk isteğini dile getirdi. Büyük bölümü tiyatro ve sanata değer verilmesini ve ilgi göstermesini isterken, kimi çocuklar da daha fazla oyun alana istedi.

Haberin Devamı

BANA NEREYİ TAVSİYE EDERSİNİZ
Koltuğa oturan Ela, “Bizim oyun alanlarımız yeteri kadar yok. Bazen oyun alanlarımızda uyuşturucu kullananların iğnelerini buluyoruz. Daha temiz ve güvenli oyun alanları olsun” isteğinde bulundu. Bazı çocuklar da öğretmenlerin fazla ödev vermesinden şikayetçi oldu. Bakan da çocuklara hak vererek “Evet haklısınız. Çocuklar oyuna daha çok zaman bulabilmeli. Ama aramızda konuşalım eğitim bakanı duymasın” dedi. Berlin'e bakan olduktan sonra taşındığını söyleyen Schwesig “Ben aslında Schwerin'de yaşıyorum. Eşim ve oğlumla birlikte Berlin'i geziyoruz. Fakat çok iyi tanımıyoruz. Haftasonu Tierpark'ı gezdik. Siz Berlinlisiniz bana gezebileceğim yerler önerir misiniz” diye sorunca çocuklar da Berlin Hayvanat Bahçesini gezmesini bakana önerdi.

Haberin Devamı

Alman bakanın koltuğuna Türk öğrenci oturdu

İYİ BİR NESİL GELİYOR
Kendisini ziyaret eden 'Theater28' çocuk Grubunu kapıya kadar gelerek uğurlayan Bakan Schwesig, gelecekte Türk kökenli birinin Federal Bakanlıklardan birinin koltuğuna oturacağını söyledi. Bakan, “Gelecekte elbette bir Türk kökenli kadın veya erkek bakan olarak makam koltuğuna oturacaktır. Ben buna inanıyorum. Bu çok doğal bir durum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!