Bu çoşku asla bitmez

Güncelleme Tarihi:

Bu çoşku asla bitmez
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 17:04

23 NİSAN Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Ege Bölgesi’ndeki illerde düzenlenen törenlerle ve renkli etkinliklerle kutlandı.Denizli’de kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasıyla başladı. Valilik önünde düzenlenen törene Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Reşat Erdoğan’ın katıldığı kutlamalar, okullardaki etkinliklerle sürdü.

Haberin Devamı

Uşak’ta renkli kutlama

Uşak’taki törene Vali Seddar Yavuz, Belediye Başkanı AK Parti’li Nurullah Cahan, CHP Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz da katıldı.

Bu çoşku asla bitmez

Kompozisyon, şiir ve resim yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi. Şiirlerin de okunduğu tören, ilkokul öğrencilerinin halk oyunu gösterileriyle son buldu. Jandarma Komutanlığı yetkilileri, törenin ardından çocuklara yap boz ve kitap dağıttı.

Balıkesir’de konser

Balıkesir’de Vali Ahmet Turhan, Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Ahmet Edip Uğur’un izlediği törende Hatice Fahriye Eğinlioğlu İlkokulu öğrencileri, ‘Anadolu Ateşi’ adlı gösteri sundu. Etkinlikte öğrencilerin çocuk bayramıyla ilgili yazdıkları şiirleri okudu. Çeşitli ülkelerin giysi ve bayraklarıyla sahne alan Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencilerinin ‘Dünya Çocukları’ adlı gösterisisi kutlamaya damga vurdu.

Haberin Devamı

Bu çoşku asla bitmez

Ponponlu dans gösterisi ve Kafkas Halk Oyunları ilgiyle izlendi. Tören Balıkesir Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Çocuk Korosu’nun konseri ile sona erdi.

Aydın’da dansa alkış

Aydın’dak İstasyonaltı Meydanı’ndaki törenleri
Vali Erol Ayyıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Özlem Çerçioğlu, öğrenciler ve vatandaşlar izledi.

Bu çoşku asla bitmez

Öğrenciler dans gösterileri sundu, şiir okudu. 23 Nisan ile ilgili düzenlenen şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenler ödüllendirildi. Tören, halk oyunları gösterilerinin ardından
son buldu.

Manisa’da geniş katılım

Manisa Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene Vali Abdurrahman Savaş, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, CHP Milletvekili Özgür Özel katıldı. Öğrenciler, 23 Nisan için yazdıkları şiirleri okudu, halkoyunları sergilendi.

Haberin Devamı

Bu çoşku asla bitmez

Öğrencilerin ay ve yıldız oluşturması yoğun alkış aldı. Kutlamalar kukla ve tiyatro oyunları ile sürdü.

Muğla’da eğlence vardı

Muğla’da öğrenciler günün anlam ve önemini anlatan şiirler okudu.

Bu çoşku asla bitmez

Kutlamalar öğrencilerin bale, jimnastik, halk oyunları, ponpon, trampet ve dans gösterilerinin ardından sona erdi. Menteşe Belediyesi’nin eski garaj alanında kuruduğu eğlence parkında, çocuklar animasyon ekibi eşliğinde gönüllerince zaman geçirdi.

Bodrum’da miniklere alkış

Stattaki kutlamalara Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon ile yaklaşık 4 bin kişi katıldı.

Haberin Devamı

Bu çoşku asla bitmez

Karya Çiçekleri Halk Oyunları ekibindeki 200 öğrenci, yöresel oyunları büyük ustalıkla sergiledi. Anaokulu öğrencilerinin canlandırdığı Kurtuluş Savaşı Mücadelesi ilgiyle izlendi. Anaokulu öğrencileri parçalar halindeki fotoğrafı birleştirerek Atatürk resmini tamamladı. Kutlamalar 10. Yıl Marşı eşliğinde öğrencilerin saha ortasında açtığı dev Atatürk ve Türk Bayrağı posteri ile sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!