Kılıçdaroğlu İngiltere yolcusu

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlu İngiltere yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 17:02

İngiltere’nin başkenti Londra’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İngiltere Birliği tarafından 'CHP Halkla Dayanışma Gecesi' düzenlendi.

Haberin Devamı

Coşkulu geceye, Türkiye’den, Türk Halk Müziği sanatçısı ve CHP İstanbul Milletvekili Sabahat Akkiraz ile CHP Yurtdışı Örgütlenme Koordinatörlüğü'ne atanan Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat katıldı.

Gecede bir konuşma yapan CHP Çevre Komisyonu Üyesi Özbolat, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, mayıs ayının ikinci haftası Oxford Üniversitesi tarafından düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere İngiltere’ye gelecek” dedi.

Geceye İşçi Partisi Belediye Meclis Üyesi Yasemin Brett, Ahmet Karahasan, Ahmet Öykener, Yusuf Çiçek ve aynı partinin Belediye Meclis Üyesi adayı Suna Hurman da katıldı.

İLK KEZ YURTDIŞINDAN OY KULLANILACAK
Açılış konuşmasında CHP İngiltere Birliği Başkanı Baki Düzgün, partilerinin yurtdışında örgütlenme çalışmalarına bir süredir hız verdiğini ifade etti. İngiltere genelinde yaşayan tüm yurtdaşları CHP’ye üye olmaya davet eden Düzgün, iktidar partisinin politikalarını da eleştirdi. Düzgün, “Türkiye 12 yıldır AKP iktidarının sahte ampulüyle her geçen gün daha da karanlığa gömülmektedir. Türkiye’de hukuk ve insan hakları ayaklar altındadır” dedi.

Haberin Devamı

Yurtdışında yaşayan vatandaşların ilk kez cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanacaklarını da vurgulayan Düzgün, “Zaman ve süresi içinde mutlaka Konsolosluğumuza kayıtlarınızı yaptırın. Oy veren ya da vermeyen herkese sesleniyorum, oylarınızı mutlaka değerlendirin. Ancak, Recep Tayyip Erdoğan’ın ya da AKP misyonlu bir kişinin cumhurbaşkanı olması, Türkiye için felakettir” şeklindeki sözlerle konuşmasını sürdürdü.

'CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZI BELİRLEYECEĞİZ'
Çok sayıda davetlinin katıldığı gecede Londra’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarından İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay, Başkan Yardımcısı Hüseyin Üzüm, Day-Mer Başkanı Ahmet Sezgin, Bozcader Başkanı Turabi Keskin ve Kırkısraklılar Derneği Başkanı Taylan Çavuş da yer aldı.

Halkla Dayanışma Gecesi’nin ikinci konuşmacısı Milletvekili Özbolat, seçimlerle ile ilgili olarak istedikleri oy oranına ulaşamadıklarını ancak hezimete de uğramadıklarını dile getidi ve şöyle devam etti:

Haberin Devamı

“AKP’nin aldığı yüzde 43’lük oy oranı dahi gerçekte olması gereken oran değildir. Seçimler sırasında 41 ilde ışıklar söndü ve AKP’nin iki ayaklı kedileri iş başına geçti. Biz bu iki ayaklı kedileri ile mücadele etmeye devam edeceğiz. Başbakan'ın hedefi kendisini cumhurbaşkanı seçtirmektir, hırsızlığı yolsuzluğu teşhir edilmiş bir Başbakanın, ‘Cumhurbaşkanı’ olması bizce mümkün değildir. Biz de adayımızı belirleyeceğiz ve arkasında durarak seçimleri kazanmasını sağlayacağız.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!