Manisa'da alternatif 23 Nisan kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Manisada alternatif 23 Nisan kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 16:48

Manisa’da 11 sivil toplum kuruluşu ile iki siyasi parti bir araya gelerek alternatif 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlaması yaptı. Önce kortej eşliğinde yürüyen yaklaşık 500 kişi, ardından Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bıraktı.

Haberin Devamı

ADD Manisa Şubesi, CHP, Cumhuriyet Kadınları Derneği, İşçi Partisi, Türkiye Gençlik Birliği, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri, İlkeli Demokratik Çağdaş Avukatları Grubu, Manisa Eczacılar Odası, Eğitim-İş Manisa Şubesi, Diş Hekimleri Odası, Ziraat Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası ve Makine Mühendisleri Odası, alternatif 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliği düzenledi. Atatürk Spor Salonu’nun önünde bir araya gelen yaklaşık 500 kişi, ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk posterleri ile Cumhuriyet Meydanı’na değin kortej eşliğinde yürüdü. “Berkin Elvan Ölümsüzdür', “Mustafa Kemalin Askerleriyiz' sloganları atıldı. Meydanda saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okuyan grup, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bıraktı. Alternatif kutlama programında bir öğrenci “Andımız'ı okudu.

Haberin Devamı

ADD ŞUBE BAŞKANI TAHMİLCİ KONUŞTU

Son 11 yıldır çocuk bayramının Türkiye’de buruk bir şekilde kutlandığını söyleyen ADD Manisa Şube Başkanı Gülbahar Tahmilci, “23 Nisan, tarihimizde büyük bir dönüm noktasıdır. Ulusun kendi bağımsızlığını eline aldığı gündür. Bugün geldiğimiz noktada, Türkiye’de, çocukların yaşadığı sorunlar, karşı karşıya kaldığı tehlikeler, her geçen gün artmaktadır. Siyasi iktidarlar, çocuklarımıza daha iyi bir gelecek için gerekli düzenlemeler yapmak yerine, geleceklerini tamamen abluka altına almak için bir takım uygulamalar içine gitmektedir. Ulus egemenliğine dayanan laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıyızö diye konuştu.

Alternatif kutlamada konuşan CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel, “Zaten amaçları bunlar. Her geçen gün törenlerimizi işlevsizleştirmek istiyorlar. Sadece herkes şunu bilsin. CHP’nin Manisa’daki yerel seçimlerinde yenilmiş zannedebilir veya hissedebilir. Yenilmiş olabiliriz. Ama yenilmek her zaman kaybetmek anlamına gelmez. Zaman zaman yeniliyoruz. Ama kaybettiğimiz asla kabul etmeyeceğiz. Eğer öyle düşünürsek kaybetmiş olacağız. Meydanda bulunan herkes çelenklere baksın. Ulusal Egemenlik ve çelenk gününde oy verdiğiniz partinin çelengi varsa, biz kazandık anlamına gelir. Ama buraya çelenk koydurmayan ve kendisi çelenk koymayan parti kaybetmiştir. Ayrıca o partiye oy verenler kaybetmiştirö dedi. Konuşmaların ardından grup, sessizce dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!