Danıştay’dan madene ‘Dur’

Güncelleme Tarihi:

Danıştay’dan madene ‘Dur’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2014 02:01

KARŞIYAKA merkeze 5, Doğançay ve toplu konutlara 2, Sancaklı köyüne 1 kilometre uzaklıktaki Arapdağı’nda işletilmek istenen altın madeniyle ilgili olarak İzmir 2. İdare Mahkemesi’nce verilen iptal kararı Danıştay tarafından da onandı.

Haberin Devamı

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Barosu ortak dava açarken, Ege Çevre ve Kültür Platformu Derneği (EGEÇEP) de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nca verilen işletme ruhsatı ve izninin iptali için ayrı bir dava açtı. Belediye ve Baro’nun açtığı davada yürütmeyi durdurma kararı verilirken, EGEÇEP tarafından açılan davaya bakan İzmir 2. İdare Mahkemesi, maden firmasına bakanlık tarafından verilen izni iptal etti. İptal kararı bakanlık ve madeni işletecek firma tarafından temyiz için Danıştay’a taşındı. Dosyayı inceleyen 8. Daire, İzmir 2. İdare Mahkemesi’nin kararını hukuka uygun bularak onadı.

İZMİR KARARA SAHİP ÇIKMALI

Danıştay’dan madene ‘Dur’

Haberin Devamı

Davanın diğer avukatı Arif Ali Cangı ise Danıştay’ın bu kararla Karşıyaka’ya hediye verdiğini savundu. Cangı, “Böyle bir kararı bu tür davalarda hiç becerememiştik. İşletme ruhsatı bu tür işlerde temeldir. Firma, işletme ruhsatını aldıktan sonra ÇED sürecini yürütür. Bu kararla işlem temelden iptal edilmiş oldu. Bundan sonrası başta Karşıyaka halkı ve yöneticileri olmak üzere tüm İzmirlilere düşüyor. Bu karara herkesin sahip çıkmalı. Aksi halde firma yeniden süreci işleterek ruhsat alıp madeni çalıştırabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!