Büyüklerin küçüklerden alacağı çok ders var

Haberin Devamı

Televizyonda Darüşşafakalı gençlerimizi izliyordum.
23 Nisan, ulusal egemenlik, bayram, Türkiye, geçmiş, gelecek ve de Atatürk’ü konuşuyorlardı.
Hepsi büyümüş de küçülmüş gibiydi.
Daha doğrusu büyüklerden duymak istediklerimizi küçüklerden duyunca daha da dikkat kesildim.
Karamsarlığa kapılanların, yarınlarla ilgili endişeleri olanların, koltuk sevdalılarının, iktidar hırsıyla yanıp tutuşanların, siyaseti hesaplaşmak üzerine kurgulayanların dinlemesini isterdim.
Ve elbette kendisinden başka kimseyi dinlemeyenlerin, hoşgörü nedir bilmeyenlerin, karşı tarafın ne söylediğini merak etmeyenlerin, hayata at gözlüğüyle bakanların, “Ben yoksam hiçbir şey yok” diyenlerin de dinlemesini isterdim.

Darüşşafakalı gençler; canlı yayında birkaç dakikalık bir dans gösteri yapacaktı.
Bunun için uzun zamandır çalıştıklarını, dersler aldıklarını, dansı çok sevdiklerini söylediler.
Spiker sordu.
“Provalarda hiç tartıştığınız oldu mu?” diye...
Cevap ders niteliğindeydi.
“Olmaz mı? Biz çiftiz, ama ayrı şeyleri düşünen insanlarız. Zaman zaman tartışıyoruz, zaman zaman farklı bakıyoruz. Ama konuşuyoruz. İletişim kuruyoruz. Böyle olunca sorunları büyütmeden hallediyoruz. Önemli olan sorunları aşılmayacak noktaya getirmemek...”
Eminim; benim gibi bu canlı yayını izleyenler aynı şeyleri hissetmiştir.
İlköğretimdeki bu gençlerin kendilerinden beklenenden çok daha fazlasını söylüyor olmaları, büyüklerinden daha olgun davranıyor olmaları Türkiye’yle ilgili umutlarımı her zaman güçlendiriyor.

Haberin Devamı

Çünkü bugün konuşmayan, iletişim kurmayan, karşı tarafın görüşlerine kapalı, empati kurmayan bir siyaset yapılıyor Türkiye’de...
Tek bildiğim bunun değişmesi gerektiği...
Umudum bugünden değil, gelecekten...
Bu çocuklardan, bu gençlerden...
Dileğim bu çocuklarımızın bugünkü samimiyetlerini ve sahiciliklerini ömür boyu koruyabilmeleri...

Biliyorsunuz Darüşşafaka Eğitim Kurumları; babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, yetenekli çocuklara parasız ve yatılı eğitim veriyor.
Canlı yayındaki gençler bunu da hatırlattı.
“Darüşşafaka’da hayata bir adım önde hazırlanıyoruz. Eğitimimiz yanında dansı da, sporu da ihmal etmiyoruz. Darüşşafakalı olmak bizlere gurur veriyor” dediler.
Ve 2014 yılı sınavlarının 1 Haziran 2014 Pazar günü 10.00’da Türkiye’nin 20 ilinde düzenleneceğini hatırlattılar.
Teşekkürler çocuklar...

Haberin Devamı

Kenan Çakar’ın çıkışı

Kenan Çakar; 10 yıldır AK Parti’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’ndeki grup sözcüsüydü. Doğrusunu söylemek gerekirse; iyi bir sözcüydü. Sözcülüğün hakkını verenlerdendi. Büyükşehir Meclisi’nde iyi bir muhalefet yaptığını söyleyebilirim. Ama ne olduysa, yerel seçimler öncesinde dengeler bozuldu. Normaldir, her partinin kendine göre bir yoğurt yiyişi ve yol haritası vardır. Bunun için kan değişimleri, yeni görevlendirmeler de doğal karşılanmalıdır. Parti içi tartışmaları CHP içinde çok alışık olduğumuz için; buna benzen çıkışlar kamuoyunu pek şaşırtmaz. AK parti meselelerini kendi içinde halleden bir parti görünümünde... Daha doğrusu görünümündeydi. Kenan Çakar, ilginç eleştirilerde bulunuyor. Ve bazı iddiaları ortaya atıyor. Bakalım; bu tartışmalar AK Parti’de nasıl yankılanacak...
Her zaman olduğu gibi kendi içinde bir uzlaşmayla mı sonuçlanacak, yoksa uzayıp gidecek mi?

Yazarın Tüm Yazıları