Roberto Carlos “Hedefim Bundesliga”

Güncelleme Tarihi:

Roberto Carlos “Hedefim Bundesliga”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 14:44

Türkiye Süper Lig ekiplerinden Sivasspor’u çalıştıran Roberto Carlos önümüzdeki yıllarda Bundesliga’da görev yapan ilk Brezilyalı teknik direktör olmak istediğini söyledi.

Haberin Devamı

TÜRKİYE Süper Ligi ekiplerinden Sivasspor’un başarılı çalıştırıcısı Roberto Carlos Alman basınına açıklamalarda bulundu. Ülkemizde çalışmaktan mutlu olduğunun altını çizerken “Futbolculuğum kadar teknik direktör olarak ta başarılı olmak istiyorum. Sivasspor ile ligde önemli yerlere gelip sürekli Avrupa Kupalarında mücadele edebilecek bir takım oluşturmak için çalışıyorum. Şu an da bütün konsantrasyonumu buna ayırdım” diyor.

Gelecekte ise Avrupa’nın daha büyük liglerinde özellikle de Bundesliga’da çalışmak istediğini söylüyor. Alman “sport Bild” dergisine konuşan Carlos 1997 yılında Fransa’ya 35 metreden attığı frikik golünü topa nasıl faso verdiğini anlattı.

GUARDİOLA BİRASI İÇİN ALMANYA’YA GELMEDİ

Carlos Bundesliga’nın hayranı olduğunu söylerken “Çok güçlü bir lig. Yoksa Guardiola gibi bir çalıştırıcı Almanya’ya birası için gelmedi. Benimde hedefimde bir gün Bundesliga’da çalışmak var. Belki bir alman takımını çalıştıran ilk Brezilyalı olarak tarihe geçerim” diyor.

Haberin Devamı

O VURUŞU NASIL YAPTI?

Roberto Carlos 1997 yılında Fransa milli takımına 35 metreden attığı müthiş serbest vuruş golünün sırrını da söyledi. Carlos “Vuruşu yapmadan önce herkesin bildiğinin aksine topun sibobunu yukarı getirdim. Neden derseniz çünkü topun en ağır kısmı orasıdır. Sekiz metre kadar gerildim ve sol ayağımın dışıyla topun tam ortasına vurdum. O mükemmel golü attım” dedi.

SCOLARİ İLE MİLLİ TAKIM FUTBOLU DEĞİŞTİ

Roberto Carlos Dünya Kupasının en büyük favorisinin ev sahibi Brezilya olduğunu belirtirken “Felipe Scolari’nin takımın başına gelmesiyle oyun anlayışımız değişti. Oyuncular artık Avrupalı meslektaşları gibi rakiplerine yakın ve sıkı savunma yapıyorlar. Yani Brezilya futbolunun dışına çıktılar. En önemlisi bundan zevk alıyorlar. Ayrıca bu kupayı kazanma hırsları, istekleri de en üst düzeye çıktı” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!