Konut sektörüne İtalyan dokunuşu

Haberin Devamı

Narova, Caltagirone Grup’a bağlı Çimentaş’ın şirketlerinden Yapıtek’in imzasını taşıyor.

SON yıllarda İzmir gayrimenkul sektöründe yaşanan hareketliliği bilmeyen, duymayan, görmeyen yoktur. Kentin farklı noktalarında yapılar birbiri ardına hızla yükseliyor. Pazardaki hareketliliği gören yatırımcılar da İzmir’in yolunu tutar oldu. Bunların arasında artık yabancılar da var. İlk adımı da İtalyan Caltagirone Grubu attı. Bornova Işıkkent’te bin 100 konutluk ‘Narova’ projesine start verdi. Önümüzdeki yıllarda grup, yeni projeleri de hayata geçirecek gibi...
Aslında Caltagirone Grubu, İzmir’e yabancı değil. 2001’de gruba bağlı Cementir Holding’in Çimentaş hisselerini satın almasıyla şehre ilk adımını atmıştı. Caltagirone Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Yapıtek Yönetim Kurulu Başkanı Alessandro Caltagirone ile hem mevcut projelerini, hem gayrimenkul sektörünü, hem de yatırım planlarını konuştuk.
Caltagirone’nin İzmir’le ilk tanışmasının ‘Narova’ ile olduğu görünse de aslında 12 yıldır Çimentaş Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor ve kendini İzmirli olarak nitelendiriyor. Caltagirone Grubu’nun dört farklı sektörde faaliyeti bulunduğunu anlatan Alessandro Caltagirone, şu bilgileri verdi:
“Çimento ve hazır beton bunlardn biri. Ayrıca, metro ve baraj gibi altyapı projeleri gerçekleştiriyoruz. Medya sektöründe de varız. Son olarak 20 yıldır başında benim bulunduğum gayrimenkul geliştirme sektörü. Bu iş kolumuz ailemiz tarafından 100 yılı aşkın süredir yürütülen bir faaliyet.”

Haberin Devamı

Konut sektörüne İtalyan dokunuşu

İtalya, İspanya ve Türkiye

Son 10 yılda başta Roma olmak üzere İtalya’nın diğer büyük şehirleri ve İspanya’da her yıl ortalama bin adetten fazla konut ürettiklerini paylaşan Caltagirone, bu halkaya İzmir’i de eklediklerini dile getirdi. İzmir’in gayrimenkul sektörü bakımından İstanbul’a kıyasla geç kaldığına dikkat çeken Alessandro Caltagirone, “Ama bugün İstanbul’a baktığınızda bir şişkinlik söz konusu. Biz de en iyi bildiğimiz kentten bu işe başlayalım istedik. Yaşamanın çok güzel olduğuna inandığımız İzmir’de Narova’yı hayata geçirdik” dedi.

Haberin Devamı

Konut sektörüne İtalyan dokunuşu

NAROVA’YI İZMİRLİ BELİRLEDİ
İzmir’deki konut algısını anlamanın bir yıllık bir süreci kapsadığını ifade eden Alessandro Caltagirone, “Herkes bütçesi doğrultusunda Ferrari sahibi olmak istiyor. Ama önemli olan cebinizdeki parayla en iyi neyi alabileceğiniz. Biz de burada tüketicinin neye ihtiyacı olduğunu ve neyi seveceğini anlamak için araştırma yaptık. İzmirlinin istek ve beklentilerini görmek için yüz yüze görüşmeler yaptık. Oradan aldığımız sonuçlar doğrultusunda projemiz ortaya çıktı. Tamamen tüketici beklentilerini dinleyerek projeyi oluşturuduk” diye konuştu.

OLMAZSA OLMAZI KALİTE
İzmir’le Romalı tüketicinin konut algısını da karşılaştıran Alessandro Caltagirone, şöyle konuştu: “Her iki kentin de iklim ve geniş balkon isteği gibi ortak noktaları var. En büyük fark ise Roma’da konutun geniş olması isteniyor. Kalite ikinci planda tutuluyor. ‘Kapı kötü olabilir ama sonra onu değiştirebilirim’ diye bakıyor. Ama mekanı genişletmesi imkansız. İzmirli tüketicinin olmazsa olmazı ise kalite. Metrekareden fedakarlık edebiliyor ama kaliteden asla. İzmirli her şeyin kusursuz ve en iyisi olmasını istiyor.”

Haberin Devamı

24 FARKLI KONUT VAR
Grup Sözcüsü Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kayhan Karabayır ise proje hakkında bilgi verdi. Dokuz etaptan oluşan ve bin 100 konutun yer aldığı Narova’nın 4 yıllık bir süreci kapsayacağını dile getiren Karabayır, “Şu anda ilk etabı yapıyoruz. 114 konut yer alıyor. Aralık 2015’te teslim edeceğiz. Burada 24 çeşit konut tipi var. Bu etaptan alacağımız geri dönüşümlere göre diğer etapları şekillendireceğiz” dedi.

KISA KISA
* Firma önümüzdeki yıllarda farklı bölgelerde fırsatları değerlendirecek projeleri gündeme alabilir.
* İstanbul’daki gelişmeleri de yakında takip eden İtalyanlar, 2015 sonrası bu kentle ilgili de çalışma yapabileceklerinin sinyalini veriyor.
* Alessandro Caltagirone, Türkiye’de yaşanan son gelişmelerin geçici olduğunu, “Türkiye ve İzmir’e güvenimiz tam. Biz kısa vadeli değil, orta ve uzun vadeli bakıyoruz” sözleriyle değerlendiriyor.

Haberin Devamı

Karşıyaka’da yaşam yenileniyor

İZKA İnşaat, şimdi de ‘Karşıyaka Tower’ ile adından söz ettiriyor. Proje, Karşıyakalıların yaşam biçimini, istek ve ihtiyaçlarını dikkate alarak hazırlanan mimariye sahip. İzka İnşaat Kurumsal İletişim Koordinatörü Sedef Dugalı, “Merkezde Yenilenen Yaşam” sloganıyla satışa çıktıklarını ifade ederek, “Karşıyakalılara hak ettiği konforu, lüks detayları, görüntülü interkom sistemini, iki katlı otoparkı, teras katında havuzu, resepsiyon hizmetleri gibi önemli özellikleri bir arada sunuyor. Proje, bölgenin her türlü ihtiyacını karşılamayı hedef edinen rezidans kule özelliğinde” dedi.
Karşıyaka Tower’da klasik konut anlayışının dışına çıktıklarını anlatan Dugalı, “Karşıyakalıların hak ettiği konforu, hayallerden öteye taşıyan ince detaylarla yoğuran bir proje. Yazın sıcağından, kışın soğuğundan koruyan ve Karşıyaka’da bir ilk olan kapalı otoparkı, oradan dairenize çıkmanın keyfini yaşatan kat erişimli asansörleriyle farkını ortaya koyuyor. Kaba inşaatın tamamlanmak üzere olduğu projede yüzde 50 peşinatla lüks konut sahibi olunabiliyor. Lansman döneminde sunulan ilk fiyat avantajıyla satışlar başladı. 20 katlı kulenin Haziran 2015’de tamamlanması planlanıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Konut sektörüne İtalyan dokunuşu

Yazarın Tüm Yazıları