Ak Parti'de duruya ihraç istemi

Güncelleme Tarihi:

Ak Partide duruya ihraç istemi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 15:17

İZMİR’de AK Parti Balçova eski İlçe Başkanı Oktay Duru, parti üyelerine iftira attığı gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildi.

Haberin Devamı

İzmir’de 2009- 2014 yılları arasında AK Parti Balçova İlçe Başkanlığı yapan Oktay Duru, yerel seçimde belediye başkan aday adayı olunca görevinden istifa etti. Partisinin yerel seçimde ilçede aldığı yenilginin ardından da oyların eridiğini, aday gösterilen Hasan Özcan’ın Ankara’da oturduğunu, Özcan’ı aday gösteren AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fırat Aytekin’in Karayolları Bölge Müdürlüğü’nün yaptığı tüm sinyalizasyon işlerini aldığını ileri sürdü. Duru, bu eleştirilerinin ardından parti tüzüğünün 117/7. maddesine aykırı davrandığı, "Basın yayın araçları ile parti yöneticileri, parti üyeleri veya tüzel kişiliği hakkında kamuoyu önünde gerçek dışı haber yaydığı, iftira attığı, hakaret ve küçük düşürücü beyanlarda bulunduğu’ gerekçesiyle AK Parti Balçova İlçe Yönetim Kurulu’nun oybirliği ile aldığı kararla kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Kararı il yönetimi de onayladı. Duru hakkında İl Disiplin Kurulu karar verecek.

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı Fırat Aytekin de Duru’ya, kişilik haklarına yönelik olarak haksız ve mesnetsiz söylemlerde bulunduğu iddiasıyla dava açtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!