Büyükelçi koltuğunu çocuklara bıraktı

Güncelleme Tarihi:

Büyükelçi koltuğunu çocuklara bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 13:42

23 Nisan Çocuk Bayramı dolayısıyla Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun koltuğuna oturan 10 yaşındaki İrem Karaaslan “Berlin okullarında daha fazla Türkçe dersleri okutulsun” isteğinde bulundu.

Haberin Devamı

TÜRKİYE'de olduğu gibi Almanya'da da 23 Nisan Çocuk Bayramı'nda yetkililer makamlarını bir süreliğine çocuklara devretti. Dün, önce Berlin Başkonsolosu Ahmet Başar Şen makam koltuğuna minik öğrencileri oturttu. Ardından da Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu'nun koltuğuna öğrencilere bir süreliğine devretti.

BEN HİÇ OTURMADIM

Büyükelçi Karslıoğlu, Berlin'in farklı okullarında eğitim gören İrem Karaaslan, Ilgar Korkmaz Esma Arslan ve Eda Uysal'ı makamında kabul etti. Çocuklarla bir üre sohbet eden Büyükelçi Karslıoğlu, çocuklara eğitimin önemini anlatı.

Büyükelçi “Ben ilkokulda tembeldim. Hatta sınıfta kaldım. Ancak daha sonra çok ders çalıştım. Konsolos olmak istedim ve başardım. Siz de mutlaka ders çalışın ve isteğiniz mesleği yapın. Ben küçükken konsolosluklar bize kötü davranıyordu. Ben de daha iyi hizmet etmek içi konsolos olmayı tercih ettim” dedi.

Büyükelçi daha sonra dört çocuğu da sırayla koltuğuna oturttu. Çocuklar adına konuşan İrem Karaaslan, daha önceden hazırladığı ve Atatürk'ün çocuklara verdiği önemi anlatan bir konuşma yaptı. Ardından da Büyükelçi olarak “Ben Berlin okullarında daha fazla Türkçe dersleri okutulsun istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!