Mustafa Kemal’in kağnısı alkış topladı

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Kemal’in kağnısı alkış topladı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2014 13:26

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye genelinde kutlanıyor. Ankara’da yapılan resmi törenlerle birlikte ülke genelinde de dikkat çeken etkinlikler düzenleniyor.

Haberin Devamı

Ankara Çubuk Bekir Yılmaz Ortaokulu’nda, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve ÇoCuk Bayramı çeşitli etkinliklerle renkli görüntülere sahne oldu. Kutlama programı kapsamında öğrenciler tarafından canlandırılan Mustafa Kemal’in kağnısı, protokol ve etkinliğe katılan velilerden büyük alkış aldı.

Çubuk İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Aslan, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Minik öğrenciler tarafından çeşitli şiirlerin okunduğu etkinlikte, milli giysili kız öğrenciler Çubuk Kaymakamı Cemal Şahin, Belediye Başkanı Tuncay Acehan, İlçe Jandarma Komutanı N. Murat Tiryaki’ye çiçek verdiler. Öğrenciler daha sonra davetlilere Türkiye Büyük Millet Meclisi adlı piyesi sergilediler. Okulun müzik öğretmeni Seda İskender Özdeş’in yönetiminde çocuk korosu tarafından şarkılar söylendi. Bu arada çeşitli branşlarda derece alan öğrencilere ödüller verildi.

Haberin Devamı

Mehmetçik’ten çocuklara hediye

Muş’un Varto İlçesi’nde de Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında durdurdukları araçlardaki çocuklara oyuncak ve kitap hediye etti.
İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Serdar Yoldaş’ın da katıldığı etkinlikte, Varto-Karlıova karayolundaki araçlarda uygulama yapıldı. Gerekli kontrolleri yapan jandarma ekipleri, daha sonra araçlardaki çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlayarak çeşitli hediyeler verdi.

Mustafa Kemal’in kağnısı alkış topladı
Özel eğitim alan öğrencilerden mehter takımı

Sinop’ta özel eğitim alan öğrencilerden kurulu mehter takımının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarındaki konseri ilgiyle izlendi. Sinop Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Özel Eğitim Okulunda öğrenim gören öğrencilerden oluşturulan mehteran takımı, Sinop Valiliği önünde gerçekleştirilen kutlama programında ilk konserini verdi. Zihinsel engelli öğrenciler, performanslarıyla izleyicilerden alkış aldı.
Özel Eğitim Okulu Merkez Müdürü Muharrem Elmacı, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirtti.
Bu sezon eğitim öğretim yılı başında öğretmenlerinin mehter takımı kurmak için girişimleri olduğunu anlatan Elmacı, “Şubat ayı içerisinde iki öğretmen gözetiminde 11 öğrenciyle 13 kişilik mehteran takımı oluşturduk. Böylece özel eğitim okulları arasında Türkiye’de bir ilki gerçekleştirerek mehteran takımını kurduk. Malzemelerimiz ve kıyafetlerimiz mahalli imkanlarla desteklendi” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal’in kağnısı alkış topladı
Kırık koluyla bayram kutlamasında

Osmaniye’de, arkadaşlarıyla oynarken kolu kırılan 2’nci sınıf öğrencisi, kolundaki sargıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına katılarak halk oyunları ekibindeki görevini aksatmadı. Şehit Mehmetçik Ergenekon İlkokulu 2’nci sınıf öğrencisi Can Demirdelen (9), pazar günü arkadaşlarıyla oyun oynarken kolunu kırdı. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları için okulunda oluşturulan halk oyunları ekibinde görevi olan Demirdelen, kolunun sargıya alınmasına rağmen ekipteki yerini aldı.
İlçe meydanında düzenlenen bayram kutlamasında ekip arkadaşlarıyla Çukurova yöresine ait halk oyunları gösterisi sunan Demirdelen, tek elini kullanarak arkadaşlarına eşlik etti. Görevini aksatmadan tamamlayan Demirdelen, törene katılanlar tarafından uzun süre alkışlandı.
Can Demirdelen, bayram kutlamalarına katılmayı çok istediğini, tek koluyla arkadaşlarının yanında olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Halk oyunları öğretmeni Hüseyin Kayı da Can’ın birkaç gün önce kolunun kırılmasına rağmen kendi isteğiyle oynamak istemesine çok şaşırdıklarını ve sevindiklerini belirtti.

Haberin Devamı

İşitme engelli öğrencilerden halk oyunu gösterisi

Amasya’daki kutlamalarda ise Lokman Hekim İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerinin duymadıkları halde müzik eşliğinde yaptıkları halkoyunu gösterisi büyük beğeni topladı. Davul zurna eşliğinde duymadıkları halde dans eden işitme engelli çocukların gösterisi büyük beğeni topladı. Halk oyunu ekibinin öğretmeni Canan Yoleri, çocuklara işaretlerle ve sayılarla halk oyunu oynamayı öğrettiklerini belirterek, “Çocuklar sürekli antrenman yaparak ritim tutmaya çalışıyor. Davul zurna çalan arkadaşlarımız onların ayak adımlarına göre türküyü çalıyor. Benle göz temasında oldukları için yavaşladıkları anda onları uyarıyorum ve ritmi hızlandırıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal’in kağnısı alkış topladı
Küçük Vali: Okulumun fotokopi makinesi bozuk

Isparta Valisi Vahdettin Özkan’ın koltuğuna, Fevzi Paşa Ortaokulu 4’üncü sınıf öğrencisi Metin Mert Yalçıntuğ oturdu. Küçük vali, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ı telefonla arayarak okulundaki bozuk fotokopi makinesinin onarılmasını istedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Isparta’da valilik koltuğuna oturan Metin Mert Yalçıntuğ, okuduğu Fevzi Paşa Ortaokulu’ndaki sorunların çözümü için Milli Eğitim Müdürü İlyas Can’ı aradı. Okulunun fotokopi cihazının arızalı olduğunu belirterek tamir edilmesini isteyen küçük vali, ayrıca okulun pencerelerinde ısı yalıtımının olmadığını söyleyerek gerekenin yapılması talimatını verdi. Küçük vali Yalçıntuğ, daha sonra Isparta Valisi Vahdettin Özkan’a, nasıl vali olunacağını sordu. Vali Özkan da "Vali olmak için iyi bir eğitim görmelisiniz. Daha çok çalışarak ve gayret göstererek bu makamlara gelebilirsiniz" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Çocuklar yeşil alan istiyor

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da koltuğunu Murat Eren Polat ve Azra Güven’e bıraktı. Koltuğa oturan Murat Eren Polat, şehirde yeşil alanların daha da artırılması için çalışmalar yapılmasını, oyun alanlarının çoğaltılmasını, okullara basketbol ve voleybol sahaları kurulmasını, 15 günde bir okul bahçelerinin temizlenmesini istedi. Polat ayrıca okullarının çok amaçlı salonlarında bulunan koltukların yenilenmesi gerektiğini belirtti.
Polat’ın ardından başkanlık koltuğuna oturan Azra Güven de sokaktaki kedi ve köpekler için hayvan barınağı yapılmasını, parklarda çimlerin biçilmesini istedi.
Isparta’daki 23 Nisan törenleri, Hükümet Meydanı’nda Milli Eğitim Müdürlüğü’nün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından başladı. İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, "23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı’nı Atatürk, milletimizin ve aziz vatanımızın geleceği olan çocuklara armağan etmiştir. Çünkü bugünün gençleri, yetişkinleri dünün çocuklarıydı. Yarının gençleri, yetişkinleri de bugünün çocuklarıdır. Bizler bu vatanın ancak bekçileriyiz" dedi.
Törenler öğrencilerin halk oyunları gösterilerinin ardından okullarda devam etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!